Efter två färgsprakande rosa bilder på raken har jag vänt blicken norrut och satsar på en bild i mildare toner. Jag kände för variation. Rent generellt är jag en person som har svårt för samma hela tiden. Jag såg en fråga i ett skrivforum nyligen: vad gör man om man blir less på sin text? En massa höga hästar galopperade in och menade att blir man själv less på texten så är den inte tillräckligt bra. Inspirationen ska tala till en, annars får det vara. Jag var på väg skriva “den som inte blir less på sin text har inte korrekturläst den tillräckligt många gånger” men jag struntade i det. Höga hästar har ofta ömtåliga egon. Dessutom är människor olika. Bara för att jag kräks tjugofemte gången jag ska läsa samma text betyder inte att andra gör det, eller tycker det behövs tjugofem genomgångar.

Morgondimman över Tänndalssjön fångade jag halv sex på morgonen för fyra år sedan. Jag letade fram just den bilden för idag längtar jag dit. Det spelar ingen roll hur mycket jag såg fram emot att åka till Antibes i april, nu börjar jag bli ganska mätt på croissanter och har lust att plocka hjortron. Min senaste krönika till Mölndals-Posten handlade om detta, att längta någon annanstans än där man är kontra att njuta av nuet. Nu närmar sig Bokmässan så jag är på väg lämna Antibes, men inte för Härjedalen utan för Mölndal och grävskopeland (insåg för övrigt igår att med Västlänken kommer halva Göteborgs befolkning att bli byggdrabbade – undrar om projektledningen har någon plan för detta?).

Augusti – triss i tryckerier

Om jag ska summera augusti så blir det med tryckerier. Jag har skrivit om provtryck och jag har hunnit med att både svara på frågor om mina erfarenheter av print on demand företaget GML och skriva långt om varför vi bytte ScandinavianBook till ScandBook. Det senare har jag fått en del positivt respons på från olika tryckerier vilket jag blev glad över. Även mina tankar om kommers och kvalité har blivit läst och kommenterat.

Boken trycks i detta nu på ScandBook och vi kan återigen fokusera på att berätta för omvärlden om bokens existens. Det är en fin balans mellan att nå ut med budskapet till alla och inte tjata hål i huvudet på folk. Vi försöker hitta rätt genom att bjuda på tips så att texterna har ett värde för den som läser dem. Häromdagen skrev vi om vikten av en tydlig avsändare på bokomslaget. Det är en fördel att leva som man lär så därför tog jag i helgen steget och tydliggjorde upphovspersonen bakom min blogg. Kan faktiskt rekommendera den texten. En gång per år har jag t ex bloggat om min debutbok på min mest lästa webbsajt… Jag tror jag kommer nämna nya boken aningen oftare faktiskt.

Kristina Svensson
Månadens bild september 2012
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Månadens bild september 2012

 • 3 september 2012 kl. 12:44
  Permalänk

  Härlig bild, längtar upp till Härjedalen, och stugan! Tack för den vackra bilden!

  Svar
  • 3 september 2012 kl. 14:54
   Permalänk

   Tack och roligt att du tittade in!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.