Här fortsätter listan med artiklar och foton hämtade från mina olika webbsajter.

 • Mitt 2022 – ännu mer Härjedalsfjällen & lite Frankrike

  2022 spenderade jag till stor del i Härjedalsfjällen i jakt på foton till andra delen i serien Kristinas strövtåg. Jag uppdaterade också populära reseguiden ”Mitt Nice”. Inlägget Mitt 2022 – ännu mer Härjedalsfjällen & lite Frankrike dök först upp hos Kristina Svensson.

 • Vad årets statistik säger om restrenderna under 2022

  Då var den här: årets titt på bloggens statistik. Och post-pandemieffekterna är tydliga. Maneteter upp och hemester ner. Jag listar även mina favoriter, de texter jag tycker förtjänar fler läsare, samt filosoferar lite över framtiden. Inlägget Vad årets statistik säger om restrenderna under 2022 är en text av Kristina Svensson. […]

 • God jul med Jacobsens Golden Naked Christmas Ale

  Först och främst vill jag önska alla läsare en riktigt god jul. Samtidigt passar jag på och önskar mig ett å annat inför det kommande året (hint, du kan hjälpa till) och bjuder på ett recept på julmat som passar perfekt till Jacobsen Golden Naked Christmas Ale. Lite folklore hinner vi väl också med? Inlägget God jul med Jacobsens […]

 • God jul i skrivarstugor runt om i landet

  Det skulle bli en kort god jul-hälsning men den svämmade ut. Här kan du läsa mitt bästa tips för att din bok ska hamna på en topplista samt svaret på den rafflande frågan vad författare tjänar. Inlägget God jul i skrivarstugor runt om i landet skrivet av Kristina Svensson publicerades först på Kristina Svenssons författartips. […]

 • Tolv foton från jakten på midvinterljuset i fjällen

  Följ med under en dryg veckas jakt på midvinterljus och magiska bilder i fjällen. För två år sedan ledde en liknande tur till att jag började på ett till bokprojekt från Härjedalen. Vad sägs: motiverar dessa foton en till bok, eller kan jag lugnt jobba vidare med manus från andra delar av världen? Inlägget Tolv foton från jakten […]

 • Små och stora lador samt bokpremiär i Bruksvallarna

  Denna vecka var det säljstart för min senaste bok från Härjedalen. Jag berättar om boken samtidigt som vi tar en promenad runt bland lador av olika storlek i Bruksvallarna, från Farups fjös till betydligt mindre varianter. Inlägget Små och stora lador samt bokpremiär i Bruksvallarna är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi […]

 • Ny bok: Ett år i Härjedalsfjällen

  I ”Ett år i Härjedalsfjällen” får du lära känna sju olika årstider. Jag berättar om säsongens fotomöjligheter och bästa aktiviteter. Dessutom blir det goda våfflor och massa berättelser. Ett år i Härjedalsfjällen är skriven efter önskemål från läsare och innehåller 322 foton. Inlägget Ny bok: Ett år i Härjedalsfjällen […]

 • December 2022: Kvarnbyn i Mölndal

  Snön bidrar till julstämningen i Kvarnbyn. Här är det tjockt med folk när det är julmarknad. Inlägget December 2022: Kvarnbyn i Mölndal dök först upp hos Kristina Svensson.

 • Kafka kan slänga sig i väggen. Berättelsen om när jag skulle köpa en ny kamera.

  Det här är berättelsen om när jag äntligen, efter ett halvårs väntan och långa konversationer med Canon och Scandinavian Photo äntligen fick mitt nya kamerahus. Och upptäcker att jag väntat helt förgäves för detta kan jag inte använda. Det är tillbaka till stenåldern. Mitt enda fungerande kamerahus är urgammalt så frågan är […]

 • Rivierans lyxigaste fruktbutik hittar du i Valbonne

  Valbonne är känt för sin gatuplan, sin boulebana och sin grönsakshandel. Dumanois Primeurs är Rivierans lyxigaste frukt- och grönsakshandel. Perfekta frukter ligger individuellt upplagda. Inlägget Rivierans lyxigaste fruktbutik hittar du i Valbonne är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad […]

 • Storstädning, nya böcker och återstart av Strövtåg runt Antibes

  I förrgår fick jag två mejl med frågor om Strövtåg runt Antibes går att köpa ännu. Svaret är fortfarande nej är jag rädd. Den goda nyheten är att jag jobbar på boken igen. Faktiskt har jag prioriterat att klura på den före att ordna en release av en annan titel … Storstädning, nya böcker och återstart av Strövtåg runt […]

 • Sju årstider i Härjedalsfjällen – alla med sin charm

  Det är mer av allt i fjällen. Mer himmel, fler väder och åtminstone sju helt olika årstider. Alla årstider bjuder på unika fotomöjligheter. Här presenterar jag dem och vad som ingår i min nya bok ”Ett år i Härjedalsfjällen”. Den kan du beställa till specialpris senast 16 december 2022. Inlägget Sju årstider i Härjedalsfjällen […]

 • Cap d’Antibes gröna oaser mellan de palatsliknande villorna

  Cap d’Antibes har många ansikten. Mest känt är de vackra kustvägarna och ståtliga palatsliknande villorna. Men här och var finns också gröna oaser. Följ med på en tur bland några av dem med en hel del historiska utvikningar. Inlägget Cap d’Antibes gröna oaser mellan de palatsliknande villorna är en text av Kristina Svensson. […]

 • Pointe de l’Aiguille utanför Théole-sur-mer

  Pointe de l’Aiguille utanför Théoule-sur-mer vann en läsaromröstning i Nice-Matin om Rivierans vackraste strand. Snorklare, vandrare och geologer håller med. Stränderna inramade av röda vulkanklippor klädda med korkek, smultronträd och långbarriga tallar är värda ett besök. De går att besöka som en del av en längre vandring. […]

 • November 2022: Snötäckta klippor runt Särö västerskog

  Kombinationen snö och vintersljus kan sätta piff på vilket trist kvarter som helst. om man då dessutom beger sig till ett vackert naturreservat vid kusten, då kan man komma hem med bilder som ser ut så här. Inlägget November 2022: Snötäckta klippor runt Särö västerskog dök först upp hos Kristina Svensson.

 • Brödfabriken mitt i charmiga Jonsereds fabriker

  Ett tur till Brödfabriken är en enkel, god och trevligt utflykt från Göteborg. Det trivsamma Brödfabriken ligger mitt i Jonsereds fabriksområde precis vid tågstationen. Här finns bokskogar, vandringsleder och kulturspaning inom räckhåll. Samt goda kardemummabullar. Vad mer behövs en lördag? Inlägget Brödfabriken mitt i charmiga […]

 • Mønsted kalkgruber – världens största kalkgruva

  Världens största kalkgruva dök oväntat upp på radarn och kallade på uppmärksamhet. Jag tog en närmare titt och konstaterade att danskarna släpper lös besökarna på ett sätt vi aldrig skulle göra i en svensk gruva. Det är väl värt ett blogginlägg, eller hur? Inlägget Mønsted kalkgruber – världens största kalkgruva är en […]

 • Vandring till toppen av San Peyre ovanför Mandelieu-la Napoule

  San Peyre är en perfekt konformad vulkankägla omsjungen av både Oscar Wilde och Maupassant. Den ligger precis på kanten av Esterelbergen med fantastisk utsikt. Inlägget Vandring till toppen av San Peyre ovanför Mandelieu-la Napoule är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina […]

 • Tillbaka till Svartsö med Skrivarresor

  För andra året i rad har jag spenderat fyra dagar ute på Svartsö som föreläsare på kursen ”Skriv ditt liv”. Det är verkligen roligt att hjälpa människor komma igång att teckna ner sin livshistoria. Detta inlägg handlar dock mest om foton av själva ön. Miljön är en viktig del i själva kursen och när jag summerar blev det många […]

 • Populära ”Mitt Nice” och ”Strövtåg i Funäsfjällen” i ny kostym

  Två av mina allra mest uppskattade titlar är återigen tillgängliga överallt där böcker säljs. Det handlar om en uppdaterad version av reseguiden ”Mitt Nice” och ett färgglatt nytryck av reseskildringen ”Strövtåg i Funäsfjällen”. Inlägget Populära ”Mitt Nice” och ”Strövtåg i Funäsfjällen” i ny kostym dök först upp hos […]

 • Oktober 2022: Trädet vid betesängen nedanför Ölmevalla kyrka

  Den här platsen har så vitt jag vet inget namn men alla med lokalkännedom vet var man menar. Precis här stryker Varbergsvägen mellan Åsa och Tjolöholm som allra närmast havet. Det finns också en lämplig parkeringsplats där man kan stanna till och beundra utsikten. Inlägget Oktober 2022: Trädet vid betesängen nedanför Ölmevalla […]

Alla bloggar går att prenumerera på

Listan ovan är en sammanslagning av det jag publicerar på flera olika ställen. Nästan alla flöden går att prenumerera på beroende på vad du är intresserad av. Här kommer fyra alternativ. Välj vilket som passar på dig!

1. Jag vill ha koll på de viktigaste nyheterna

2. Jag vill ha restips, inspirerande artiklar och vackra foton

Prenumerera här (annan sajt)

3. Jag vill ta del av dina tips för författare

Prenumerera här (annan sajt)

4. Jag vill ha mejl varje gång du publicerar en ny bok

De ser olika ut för att jag testar olika leverantörer, utvärdering pågår och kommer publiceras vad det lider.