Kristina H Svensson


Skribent, kommunikatör och inspiratör som gillar att berätta, förbättra och motivera. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Bor i Mölndal men syns ofta i Täby och Antibes.

Du har kommit till min officiella webbsajt där jag samlar länkar till alla medier jag finns i. Jag gillar samtal, kontakta mig gärna.

Vill du ha ett mejl när nästa bok är klar (eller annat väsentligt händer)?

Min kommande bok Strövtåg runt Antibes ska bli en snygg presentbok om franska Rivieran.
Förverkliga din bokdröm - en handbok för dig som vill ge ut på eget förlag har jag skrivit ihop med Joanna Björkqvist.
Min debutbok Jakten på den perfekta puben - en humoritisk reseberättelse från Wales full med udda fakta.

Provtryck av boken för att testa färgen

färgprov ljuslila Puh, upploppet innan en bok skickas till tryck är alltid intensivt och det är inte utan att jag är lite matt i pälsen idag. Men igår gick Förverkliga din bokdröm iväg till tryckeriet för provtryck. Provtrycket tar en vecka och kostar drygt  800 700 kronor vilket kan kännas som mycket pengar för en enda bok. Men det är vår försäkring att vi har tänkt och mätt rätt.

färgprov lila Särskilt nyfikna är vi på färgen på bokomslaget. Färgen på en datorskärm är nämligen inte densamma som färgen på tryckt papper. När jag och min designhjälp valde färgkod till min debutbok gjorde vi det helt på måfå. Färgen var ganska skarpt grön på skärmen och när jag skrev ut bokomslaget blev den bara etter värre (skrikgrön). Men på den tryckta boken blev färgen mycket mildare och riktigt fin.

färgprov vinröd Den här gången är inte färgkoden vald på måfå utan av en expert. Min kollega Joanna Björkqvist har känningar i reklambranschen och därför har vi fått hjälp med att förverkliga våra designidéer till ett tryckfärdigt bokomslag. Färgen är också vald för att matcha en detalj i bilden. Men vilken nyans var det egentligen? Vi trodde den var rosa. Färgproverna på sidan visar vilka färger vi valde mellan. Vilken tycker du är snyggast?

färgprov en blåare vinröd Vi har valt ScandinavianBook som tryckeri. De var inte med i min stora prisjämförelse inför förra boken. Då kollade jag bara på print-on-demandtryckerier. Den här gången kommer vi istället att trycka upp en upplaga och sälja själva. Mer jobb för oss, men böckerna blir mycket billigare. Vi valde mellan ScanBook i Falun och ScandinavianBook i Danmark. Både tryckerierna är flitigt använda av våra kollegor och trycker snygga böcker, men de sistnämnda var billigare för det format och upplaga vi har tänkt oss. Notera att provtryck ingår på många tryckerier, priset ovan är hos ScandinavianBook och inkl moms.

Nu väntar vi spänt på provtrycket!

Edit: Priset har justerats med korrekt momssats.

3 comments to Provtryck av boken för att testa färgen

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>