Är det dags ropa hej nu? Nja det dröjer ett tag innan vi har böckerna i handen men vi har i varje fall godkänt tryckkorrekturet av Förverkliga din bokdröm. Ett korrektur vi fick från nya tryckeriet ScandBook efter två arbetsdagar utan ett endaste litet mejl om borttappade typsnitt. Gissa om jag och Joanna blev lyckliga över detta efter hela den tidigare tryckericirkusen.

En detalj som är lite intressant med tryckkorrekturet är marginalerna. Ni kanske ser en tumstock på bilden ovan? Jag plockade fram den för att jämföra inner- och yttermarginalerna. De ska vara mer marginal på insidan än utsidan på en bok och jag hade satt 8 mm men reprokillen ändrade till 3 mm. Det blir lagom menade han. Får lita på det.

Förutom visst hopp om själva boken i tryckt form så börjar bokens webbsajt så smått ta form. Det är en del kvar att fixa men den ligger på rätt plats och den går att hitta. Ett av många spännande mysterier jag slagits med under sommaren var att webbsajten ett tag bara kunde ses av utvalda personer. Eftersom en av dem som inte var utvald var Joanna som skulle förse den med en del text var jag rätt så sur. Det löstes dock av supporten på webbhotellet efter några dagar.

En text jag skrivit själv är presentationen av mig. Det finns en sådan även i boken och vi vill ju inte upprepa oss utan körde en variant av klassikern 3 frågor. Det går såklart också att läsa om Joanna, läsa ett smakprov ur boken och se vilka som medverkat.

Kristina Svensson
Bok och webbsajt på G
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Bok och webbsajt på G

 • 31 augusti 2012 kl. 20:06
  Permalänk

  Läsvärt smakprov ur boken och trevliga presentationer av er båda! Härligt att tryckfrågan verkar lösa sig.

  Svar
  • 31 augusti 2012 kl. 20:08
   Permalänk

   Tack Annika! Det är från dig jag lärt mig det där med tre frågor och som du ser praktiserar jag det nu. Lycka till med din bok.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.