Kristinas strövtåg är en serie med rikt illustrerade reseskildringar från vackra platser. De personliga bilderna och mjuka pärmarna inbjuder att bläddra i. Den generösa mängden fakta tilltalar alla män och kvinnor med nyfikenheten i behåll. Sammantaget är böckerna perfekta presenter.

Titlar i serien

Klicka på länkarna för mer information om respektive titel. Ordning, titlar och utgivningsår på de som inte är utgivna ännu är preliminära.

Val av platser

Alla platser är sådana som jag vistats på regelbundet under längre tid och har gedigen erfarenhet av. Det gör att jag har tusentals bilder från olika årstider att välja på. Arbetet med serien startade runt 2011-2012 med att utforska franska Rivieran i syfte att publicera ett praktverk med titeln Strövtåg runt Antibes. Men det tog tid att få alla delar på plats och sedan kom en pandemi och stökade till det. Istället blev första boken i serien Strövtåg i Funäsfjällen 2020.

Reklamblad till bokhandeln 2023.

Namnet Kristinas strövtåg

Bokserien heter Kristinas strövtåg för att mina upplevelser är ett genomgående tema som binder ihop böckerna och sätter färg på dem. Huvudinnehållet är att jag blandar in mycket fakta. Ämnena varierar från plats till plats men kulturhistoria är alltid med. Detta gör att samtliga böcker i serien går fint att läsa hemma i soffan för alla som är intresserade av natur, kultur och historia. Sedan kan det hända att fotona gör att man känner för att åka till platsen. Jag rekommenderar därför att om man gillar en av böckerna inte tveka utan läsa övriga också.

Böcker som inbjuder att bläddra i

Alla titlar är formgivna av Anneli Pettersson och liknar varandra. Det är samma storlek och tre- till fyrahundra foton i varje. Samtidigt utvecklar vi konceptet lite för varje titel baserat på feedback från läsare och återförsäljare. De mjuka soft touch-överdragna pärmarna har fått mycket uppskattning för att de ligger skönt i handen och inbjuder att bläddra i. Storleken är tillräckligt liten för att vara smidig att läsa men tillräckligt stor för att göra bilderna rättvisa. Det råkar också vara ett klimatsmart format för det utnyttjar pappersarket så att det blir minimalt med spill vid trycket. Böckerna är trådbundna för att hålla för många läsningar. Om man viker ut pärmarna finns det översiktskartor som också fungerar som innehållsförteckning.

Beställ böckerna där du vill

Samtliga titlar är, eller kommer att vara, möjliga att beställa överallt där det går att köpa böcker (med reservation för slutförsäljning). Jag jobbar även med lokala återförsäljare och välkomnar fler. Vill du sälja boken? Det enklaste är att kontakta Stjärndistribution direkt.

Möjliga bokomslag