Vill du anlita mig, Kristina Svensson, för ett uppdrag eller köpa någon av mina produkter? Vad kul! Jag gillar att bli tillfrågad och tycker om variation. Ett par saker kan vara bra att känna till.

 • Framförhållning. Jag är glädjande nog ganska uppbokad vilket gör att det är bra om du är ute i god tid. Men det går (nästan) alltid att klämma in en extra föreläsning så fråga ändå.
 • Distans och deltid är det som gäller för alla längre uppdrag, annars hinner jag inte producera några nya böcker.
 • Samarbeten där jag kan lära mig nya saker är det bästa jag vet.

Här kommer lite prisidéer. Mitt pris beror mer på uppdragsgivaren, än på uppdragets art. Läs mer om när jag tycker det kan vara rätt och fel med gratisjobb.

Föreläsningar och moderatoruppdrag

Jag är en van föreläsare och kursledare som fokuserar på att få med alla deltagare i samtalet. Exempel på ämnen där jag agerat expert är marknadsföring och franska Rivieran, men jag har även föreläst om employer branding och hållit kurser i presentationsteknik. Som moderator har jag främst verkat inom medicinteknik.

En bra grund för prisdiskussion är Svenska Författarförbundets miniminivå.

Bilder

Jag har ett stort bildarkiv framförallt från franska Rivieran och säljer bilder till tavlor ibland. För att ta fram specifika bilder debiterar jag enligt Svenska Fotografers Förbunds prislista.

Notera att jag är generös och gärna lånar ut bilder jag har publicerat på webben (i den kvalitet de är publicerade) för icke kommersiella ändamål så länge du länkar hit och berättar vem som tagit dem.

Böcker

En webbshop med direktförsäljning av mina böcker vore kanske inte så dum. Tills dess hänvisar jag till Bokus som har alla tillgängliga titlar till försäljning. Alla böcker som finns i tryck går också att beställa hem till din lokala bokhandel.

Kommunikatör

De senaste åren har jag haft ett flertal uppdrag som kommunikatör inom medicinteknik. Mitt fokus har varit att kommunicera snabbt, snyggt, socialt, i samarbete med andra och i de rätta sammanhangen.

Det passar mig bra att bygga upp relationer eller arbeta med att förändra ett varumärke. Det vill säga uppdrag där min stora erfarenhet och positiva personlighet kommer till sin rätt. Jag är mindre lämpad för löpande rutinuppdrag.

Skriva texter

Jag skriver allt från korta krönikor till faktaböcker på uppdrag. Jag gör mig bäst när jag får sätta mig in i ett större faktaområde och presentera det på ett intressant sätt för en tydligt definierad målgrupp. Det är alltså struktur och berättande, inte meningsbyggnad och grammatik, som är min starka sida. Pris diskuteras från fall till fall.

Bokutgivningscoachning

Jag håller emellanåt kurser i bokutgivning för författare men erbjuder också personlig coachning vid utgivning av bok. Timpris.

Gratisjobb

Jag har genom åren haft en lång rad ideella uppdrag, oftast sådant som jag själv initierat och brinner för. Det kan absolut hända att jag åtar mig gratisjobb även i framtiden. Samtidigt ska hyran betalas varför jag säger tack men nej tack till de flesta förfrågningar om att jobba gratis.

2 reaktion på “Prislista

  • 2 juni 2015 kl. 21:01
   Permalänk

   Tack så mycket Ulla! Skönt att du säger det för jag har funderat mycket på om jag skulle publicera prislista eller ej. Men jag inser att ska jag gå från att ha skrivandet som hobby till yrke så behöver jag ransonera mina ideella uppdrag till sådana jag verkligen brinner för. Jag tror de flesta som känner mig skulle säga att jag är generellt är generös med både min tid och kunskap och gärna hjälper andra när jag kan och det vill jag fortsätta med, men kanske mest med vänner och kollegor jag känner.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.