Om en vecka står jag på svenska mässan och packar upp böcker i Egenutgivarnas monter A02:52. Det är slutspurten på flera månaders arbete. När ett antal glada författare träffades för första gången för ett år sedan för att diskutera en förening så var möjligheten att ställa ut på Bokmässan en av drivkrafterna. Det blir för kostsamt att ställa ut själv för ett enmansförlag men om man delar på kostnaderna och arbetet borde det gå. Sagt och gjort. (Att det sedan gått betydligt bättre att dela på kostnaderna än på jobbet är en helt annan sak som jag inte ska uppehålla mig vid för då kommer jag bara börja svära).

Cayenne och Gustavsborgs gård mina favoriter

Från början hade jag som ambition att ha läst alla 40 böckerna vi kommer sälja. Det gick såklart i stöpet, jag har tillbringat 16 veckor i Antibes och de böcker jag redan bytt till mig ligger i Mölndal. Men jag har snart läst ett par kapitel i varje bok. Det kan du också göra här [edit, länken funkar inte längre och är bortblockad]. Vi har något för alla åldrar och smaker. Fantasy, deckare och romaner. Böcker som roar, böcker som griper tag. Trevliga barnböcker, läsning för unga vuxna och flera starka självbiografier. Vi har också handböcker i en rad ämnen.

Det finns två böcker som jag kommer att tala mig lite extra varm för eftersom de tilltalar just mig. De funkar båda som presentböcker och kan därför säljas till många personer. Den första är en kåserisamling om katten Cayenne skriven av hans matte Annika Bengtsson. En kort, lättläst och underhållande bok för 70 kronor. Även icke-kattmänniskor kan nog le åt den.

Den andra boken handlar om hästar, god mat och livet på Gustavsborgs gård där Ann-Britt Bolinder bor. Jag har särskilt fallit för de vackra fotona som är tagna av Katrin Nilsson. 180 kronor.

Alla böcker och författare finns listade här.

Ställ dina frågor om bokutgivning

Vill också passa på och göra reklam för Fråga Egenutgivarna kl 15.15. Varje dag kl 15.15 svarar vi på frågor om egenutgivning. Vi arrangerade en tävling för att få in en del frågor i förhand och har fått en del att bita i!

Fyra dagar semester

Bokmässan kommer att bli en enda lång och mycket rolig mingelfest. För att ladda upp inför den på bästa sätt har jag bestämt mig för att jag behöver fyra dagars semester. Det blev inte så mycket av den varan i somras och jag är en aning utarbetad efter att ha jobbat hårt både med vår bok och alla förberedelser inför mässan.

Så de närmaste dagarna ska jag gå långa promenader med min kompis.

Hej så länge!

PS! Du missar väl inte att Förverkliga din bokdröm släpps på Bokmässan?

Kristina Svensson
Hästar, en katt och Fråga Egenutgivarna
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.