Jag uppskattar verkligen att människor hör av sig! Varje person som tagit sig tid att läsa något jag skrivit och hör av sig med feedback gör mig glad. Men ibland när jag är mitt uppe i ett projekt kan jag vara lite stressad och känna att vissa frågor har jag svarat på förut. För att ge dig snabbare svar kommer här svaret på några vanliga frågor.

Får vi sälja din bok?

Gärna! Återförsäljare är det bästa jag vet. I mån av tid och möjlighet kommer jag gärna förbi och signerar böcker. Mina titlar är utgivna på lite olika sätt. Under respektive titel skriver jag information till återförsäljare. De flesta ligger dock hos Stjärndistribution i dagsläget. De går därför att beställa direkt därifrån.

Var hittar jag Mitt Nice?

En uppdaterad version av Mitt Nice är nu beställningsbar överallt där böcker säljs.

Är din bok om x klar?

Finns den bland listan med utgivna böcker? Periodvis skriver jag böcker (nästan) på heltid men emellanåt tar jag ett längre uppdrag för att få kollegor och fylla på kassan. Då blir det längre mellan bokutgivningarna.

Min bok är klar, vad gör jag nu?

Börja med att läsa Författarboken som innehåller allt du behöver veta om att nå ut med dina ord till läsare oavsett om du vill ge ut själv eller via traditionell förlagsutgivning. Du får bakgrundsinformation om allt från förlagskontrakt till försäljningskanaler, vilket gör att du kan fatta egna beslut utifrån dina förutsättningar, undvika bondfångare och få en bra start på ditt författarliv.
Vill du mjukstarta kan du börja med att kika på vad jag bloggat för tips för författare som vill förverkliga sin bokdröm. Där finns också övriga handböcker för författare presenterade. Har du fortfarande frågor efter att ha läst någon av böckerna hör gärna av dig med dem. I mån av tid coachar jag författare i frågor om utgivning eller marknadsföring. Debiteras per timme.

Kan du tipsa oss om en lägenhet med balkong i Nice?

Trots att jag skrivit flera guideböcker om södra Frankrike är jag inte rätt person att leta upp lägenheter som passar olika specifikationer. Eftersom jag själv lånar en lägenhet har jag inget behov av att själv testa igenom utbudet. Jag har genom att fråga andra resenärer fått ihop en serie med tips till böckerna, men fler förslag har jag inte än de som står i böckerna. I den mån jag skulle få fler, kommer jag att blogga om det på min reseblogg Tomatsallad.

Vill du föreläsa för oss?

Gärna! Jag är en van föreläsare och moderator som gillar att prata med stora och små grupper av människor. Notera dock att det är föreläsningar som försörjer författare, inte bokförsäljning så “du får ju sälja böcker” är inget bra arvodesförslag. För ideella organisationer kan jag göra undantag men i stort tycker jag att Författarförbundets riktlinjer om minimiarvode är en bra utgångspunkt.

Jag söker en x kan du rekommendera någon?

Kanske. Det beror på vilken typ av expert du söker. Ett tips är att gå med i föreningen Egenutgivarna, i föreningens medlemsforum utbyts hela tiden erfarenheter av olika leverantörer. Eller att prenumerera på Boktugg Insider där det kan dyka upp en sådan lista framöver.

Kan du skicka mig lite bilder från franska Rivieran?

Jag har tusentals bilder från alla årstider i mitt bildarkiv från franska Rivieran. Jag plockar gärna fram några men debiterar enligt rekommenderad taxa.

Vill du byta länkar?

Jag länkar ofta och gärna till människor, företag, organisationer och produkter som förekommer i mina texter eller på annat sätt känns relevanta för mina läsare. Du får hjärtans gärna länka till någon av mina artiklar om du känner att det är relevant för det du skriver om. I dagsläget är inga andra länkbyten aktuella. Jag har inga planer på att länka till pokersajter, produkter eller tjänster jag upplever som tvivelaktiga.

Kan vi publicera en artikel hos dig?

Tack för frågan. KristinaSvensson.se är en webbsajt som handlar om Kristina Svensson, så förutsatt att artikeln handlar om just Kristina Svensson så… Skämt åsido så är svaret nej. Jag tar inte emot gästblogginlägg här. På min reseblogg eller författartipsblogg däremot skulle jag kunna tänka mig att ta emot inlägg som passar in i sajtens ämnesområden om de är tillräckligt välskrivna.

Är det du som har skrivit Vikingaliv med Dick Harrison?

Nej. Kristina Svensson är ett rätt vanligt namn och Vikingaliv är skriven av historikern Kristina Svensson som är en annan person (och idag heter Kristina Ekero Eriksson). Jag borde antagligen ha bytt till ett tjusigt författarnamn innan jag började skriva. Här finns mina böcker.

Kan jag anlita dig som coach?

Absolut! Jag har privatklienter ibland.

När kommer nästa bok?

Jadu, det är tiotusenkronorsfrågan. Jag skriver kontinuerligt på flera manus men det beror lite på hur väl redan utgivna titlar säljer. Det går att prenumerera på ett meddelande när nästa bok är redo.

Jag vill köpa en bild av dig

Vad kul! Är du privatperson så brukar mitt pris vara “en flaska vin” och så får du välja vin själv. Företag får istället sikta in sig på ett betydligt högre pris.

4 reaktion på “Vanliga frågor och deras svar

 • 17 december 2015 kl. 08:56
  Permalänk

  Hej Kristina,

  ÄLSKAR din tydlighet när det gäller gratisjobb – helt suveränt!!!

  Vänligen,

  Marie Hagberg

  Svar
  • 17 december 2015 kl. 09:04
   Permalänk

   Tack Marie!
   Det var ett tag när jag fick rätt många förfrågningar samtidigt som jag själv var extremt upptagen och jag blev lite less.
   Ha en bra dag!
   Kristina

   Svar
   • 17 december 2015 kl. 09:43
    Permalänk

    Förstår precis. Får “tiggarbrev” varje vecka och är själv väldigt less på det. Ibland får jag tom skäll för att jag inte ställer upp (ännu mer!) gratis!!!

    Svar
    • 17 december 2015 kl. 09:45
     Permalänk

     Å vad det där är bekant! Och jag vet fler som får ännu fler förfrågningar.

     Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.