Jag uppskattar verkligen när människor hör av sig! Varje person som tagit sig tid att läsa något jag skrivit och hör av sig med feedback gör mig glad. Men ibland när jag är mitt uppe i ett projekt kan jag vara lite stressad och känna att vissa frågor har jag svarat på förut. För att ge dig snabbare svar kommer här svaret på några vanliga frågor.

Får vi sälja din bok?

Gärna! Återförsäljare är det bästa jag vet. I mån av tid och möjlighet kommer jag gärna förbi och signerar böcker. Mina titlar är utgivna på lite olika sätt. Under respektive titel skriver jag information till återförsäljare. De flesta ligger dock hos Stjärndistribution i dagsläget. De går därför att beställa direkt därifrån.

Var hittar jag Mitt Nice?

Den tryckta versionen av reseguiden Mitt Nice är tyvärr slutsåld. Det senaste jag hörde från förlaget är att de diskuterade om den skulle uppdateras och tryckas igen. Sedan kom pandemin. Den finns på många bibliotek. Sedan går det att köpa i pdf-version. Sedan vill jag också nämna Rivieran inom räckhåll som ett trevligt komplement.

Min bok är klar, vad gör jag nu?

Min absoluta rekommendation är att börja med att läsa Författarboken som är en inspirerande handbok som innehåller allt du behöver veta om att nå ut med dina ord till läsare oavsett om du vill ge ut själv eller via traditionell förlagsutgivning. Du får information om allt från förlagskontrakt till försäljningskanaler som gör att du kan undvika nitar och få en bra start på ditt författarliv.
Vill du mjukstarta kan du börja med att kika på vad jag bloggat för tips för författare som vill förverkliga sin bokdröm. Där finns också övriga handböcker för författare presenterade. PS! Har du fortfarande frågor efter att ha läst någon av böckerna hör gärna av dig med dem!

Kan du tipsa oss om en lägenhet med balkong i Nice?

Trots att jag skrivit flera guideböcker från södra Frankrike är jag inte rätt person att leta upp lägenheter som passar olika specifikationer. Eftersom jag själv lånar en lägenhet har jag inget behov av att själv testa igenom utbudet. Jag har genom att fråga andra resenärer fått ihop en serie med tips till böckerna, men fler förslag har jag inte än de som står i böckerna. I den mån jag skulle få fler, kommer jag att blogga om det på min reseblogg Tomatsallad.

Jag söker en x kan du rekommendera någon?

I mån av tid skickar jag gärna vidare förfrågningar om formgivare, korrekturläsare och andra experter i bokbranschen till sådana jag känner. Ett tips är att gå med i föreningen Egenutgivarna, i föreningens medlemsforum utbyts hela tiden erfarenheter av olika leverantörer.

Kan du skicka mig lite bilder från franska Rivieran?

Jag har tusentals bilder från alla årstider i mitt bildarkiv från franska Rivieran. Jag lägger gärna lite tid på att ta fram och redigera bilder förutsatt att jag får betalt för mina bilder.

Vill du byta länkar?

Jag länkar ofta och gärna till människor, företag, organisationer och produkter som förekommer i mina texter eller på annat sätt känns relevanta för mina läsare. I dagsläget är inga andra länkbyten aktuella. Jag kommer aldrig att länka till pokersajter, produkter eller tjänster jag upplever som tvivelaktiga.

Kan vi publicera en artikel hos dig?

KristinaSvensson.se är en webbsajt som handlar om Kristina Svensson, så förutsatt att artikeln handlar om just Kristina Svensson så… Skämt åsido så är svaret nej, jag har inte gästblogginlägg här. På min reseblogg däremot kan jag tänka mig att ta emot inlägg som passar in i sajtens ämnesområden.

Vill du föreläsa för oss?

Gärna, jag är en van föreläsare och moderator som gillar att prata med stora och små grupper av människor. Vid föreläsningsuppdrag följer jag Författarförbundets riktlinjer om minimiarvode.

Är det du som har skrivit Vikingaliv med Dick Harrison?

Nej tyvärr inte. Kristina Svensson är ett rätt vanligt namn och Vikingaliv är skriven av historikern Kristina Svensson som är en annan person (och idag heter Kristina Ekero Eriksson). Jag borde antagligen ha bytt till ett tjusigt författarnamn innan jag började skriva. Här finns mina böcker.

Vi har ett mycket viktigt projekt som skulle behöva en ideell projektledare i tre månader

Jag förstår att ert projekt är viktigt men jag har jobbat min beskärda del ideellt för flera år framåt. Så idag finns min prislista här.

4 reaktion på “Vanliga frågor och deras svar

 • 17 december 2015 kl. 08:56
  Permalänk

  Hej Kristina,

  ÄLSKAR din tydlighet när det gäller gratisjobb – helt suveränt!!!

  Vänligen,

  Marie Hagberg

  Svar
  • 17 december 2015 kl. 09:04
   Permalänk

   Tack Marie!
   Det var ett tag när jag fick rätt många förfrågningar samtidigt som jag själv var extremt upptagen och jag blev lite less.
   Ha en bra dag!
   Kristina

   Svar
   • 17 december 2015 kl. 09:43
    Permalänk

    Förstår precis. Får ”tiggarbrev” varje vecka och är själv väldigt less på det. Ibland får jag tom skäll för att jag inte ställer upp (ännu mer!) gratis!!!

    Svar
    • 17 december 2015 kl. 09:45
     Permalänk

     Å vad det där är bekant! Och jag vet fler som får ännu fler förfrågningar.

     Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.