Månadens sammanfattning skrivs från Antibes. För fjärde året i rad firar jag liljekonvaljhögtiden i Frankrike. Nu är det i och för sig inte de vita blommorna som lockar hit mig så mycket som önskan att fly bygghelvetet och björkpollen. Pollensäsongen började tidigt i Göteborg i år men jag hade tur att det regnade en del i april eftersom jag kom iväg lite senare än jag brukar. Detta för att jag skulle vara med i Vetenskapsrouletten. På kuppen hann jag filma en dag.

Förra månaden spådde jag att årets april skulle bli en dyr månad och jag hade till delvis rätt. Jag har köpt mig en rosa dator, så nu kan jag äntligen blogga (mejla, deklarera och tusen andra aktiviteter) igen.

Jobbar på två bokprojekt

I april tyckte jag och Joanna Björkqvist att det var dags att berätta för omvärlden att vi jobbar med en bok om bokutgivning. Kul att jobba ihop med Joanna! Parallellt arbetar jag vidare med min egen Strövtåg runt Antibes. Jag har gjort ett antal utkast till bokomslag och bett om åsikter. Många åsikter har jag fått – och diametralt olika. Deadline för båda böckerna är bokmässan så nu är det bråda dagar!

Månadens bild är hämtad från franska Rivieran. Det är bukten mellan pastellsöta Villefranche (syns till höger) och Cap Ferrat i morgonljus. Fler bilder från den vandringen finns i resebloggen.

 

Kristina Svensson
Månadens bild maj 2012
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.