Tillverkning av bokomslag till Strövtåg runt Antibes pågår. Här är den gångna nattens versioner. Vad tycks? Och vad skulle ni gissa att boken handlar om, om ni såg detta bokomslag?

Mina medhjälpare har helt snöat in på bilden med den anonyme vandraren i hatt (till och med vandraren själv anser att bilden är bra). Jag som så sent som för några dagar sedan slog fast att jag skulle ha ett blått, eller möjligen lila bokomslag har försökt intressera dem för allehanda blå bilder. Utan någon vidare framgång. Jag har också talat mig varm för olika collage som illustrerar bredden på boken men förgäves. Ett litet band med ett par färgstarka bilder är vad jag lyckats förhandla fram.

Nåväl, jag får ju faktiskt säga att jag tycker att det blir rätt snyggt!

Kristina Svensson
Bokomslag till Strövtåg runt Antibes

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

6 reaktion på “Bokomslag till Strövtåg runt Antibes

 • 16 april 2012 kl. 19:36
  Permalänk

  Snyggt! Jag gillar de två understa bäst (associerar till smultronställen). Den mittersta upptill är också cool. Effektfullt med lila ryggsäck (associerar till vandring).

  Svar
  • 18 april 2012 kl. 19:41
   Permalänk

   Tack Annika! Jag gillar också bättre när ryggsäcken är lila än röd men boken handlar om mer än vandring (rätt mycket mer) så det gäller att välja rätt. Jag har gjort sisådär tjugofem varianter till.

   Svar
 • 19 april 2012 kl. 16:27
  Permalänk

  Hej Kristina,
  Jättekul att se att din bok om Antibes börjar bli verklighet. Jag ser verkligen fram emot den. Inte minst nu när jag sitter och tittar ut över havet utanför Antibes i underbart solsken men det är rätt kallt.
  I kväll blir det en liten middag under glastaket i Gamla Stan.
  Jag håller tummarna för dig och din nya bok!
  Hälsningar,
  Holger

  Svar
  • 20 april 2012 kl. 09:22
   Permalänk

   Tack Holger! Tyvärr är det en bra bit kvar, men jag vill få ihop bokomslaget och bokens webbsida så jag kan göra reklam för den.

   Vad härligt det låter med Antibes! Jag kommer ner om en vecka för att skaffa mig lite fler bilder. Hoppas solen fortsätter skina.

   Kristina

   Svar
 • 20 april 2012 kl. 07:45
  Permalänk

  Stämningsfullt och snyggt omslag. En liten fundering, men jag vet inte om det passar, men spontant tänkte jag på dig, att jag vill se dig på bilden vandra. Men då har jag ju förstås inte helhetsbilden av bokprojektet. Varmt lycka till och jag ser fram emot att få ta del av den färdiga boken.

  Svar
  • 20 april 2012 kl. 09:25
   Permalänk

   Det är en utmärkt idé Elisabeth! Det är bara det att jag är bättre fotograf än mina vandrarkollegor. Jag har lämnat över kameran ett antal gånger med order om att ta en bild till bokomslaget (eller baksidan eller någon annanstans i boken) men de bilderna har blivit rätt trista. Det har synts att “nu ska det tas en bild” eller så har det varit något annat som varit fel. Kameran som krånglat eller liknande.

   Men den här bilden är rätt neutral, det skulle kunna vara jag under hatten :-).

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.