Förra månadens bildinlägg blev en sammanfattning av vad jag gjorde i februari under rubrikerna fota, skriva och driva projekt. Det kändes bra att stanna upp och skriva ner vad jag gjort. Jag känner ofta att tiden bara rinner iväg utan att jag får något ur händerna, men när det kom på pränt så syntes det att jag gör en hel del, fast kanske inte alltid rätt saker. Jag kör därför en repris, detta gjorde jag i mars och önskar mig för april.

19:de året i rad jag upplevde Vasaloppet på plats

För nittonde året i rad var jag i Dalarna under Vasaloppet och upplevde det på plats. För andra året som IK Sterns funktionärsgeneral och fotograf. Dagen efter publicerade jag 300 bilder av klubbmedlemmar precis som förra året, la ut länkar på samma sätt som förra året och väntade på samma besöksstorm –  som uteblev. Den enda skillnaden jag kan komma på är att jag i år bara fotade Vasaloppet, inte både Öppet spår och Vasaloppet, samt att jag lät bilderna behålla originaltitel istället för att döpa om dem till något med Vasaloppet. Intressant hur olika det kan bli.

Efter Vasaloppet sa jag att nu får det vara nog. Jag har sedan dess blivit utsatt för en kampanj att fortsätta som funktionärsgeneral. Får fundera på saken. Jag verkar dock ”slippa” att åka loppet igen, platserna tog slut innan jag hann uppfylla löftet jag gav i Västnytt.

Populärt föredrag om bokutgivning på WebCoast

I mars var det WebCoast och Mediedagarna i Göteborg. På Mediedagarna lyssnade jag när Ulla Svensson från Sveriges Radio sa kloka ord om rekrytering.

På WebCoast talade jag om “Från bokidé till bok”. Blev väldigt stolt över all positiv feedback, Tiina skrev exempelvis så här: “Mina tankar går i spinn och jag fullkomligt exploderar av idéer när jag träffa människor som Kristina.”

Jag tog med ett gäng böcker som rekvisita och berättade hur de personer som gett ut dem tänkt. Det var smart både rent föredragstekniskt (jag fick hålla föredraget i en korridor pga dess popularitet) och innehållsmässigt: alla kunde känna igen sig i något exempel. Ska göra likadant nästa gång.

Egenutgivarna börjar bli på riktigt

Föreningen Egenutgivarna där jag är ordförande börjar bli på riktigt. Vi har fått våra första medlemmar och har bokat en monter till bokmässan. Mer info om bokmässan ska det förhoppningsvis bli snart, jag har skissat på en enkel projektplan samt arrangerat ett projektgruppsmöte nu på torsdag.

Jag har också blivit intervjuad av tidningen Skriva om föreningen (numret kommer 24 april) och för föreningens räkning skrivit ett debattsvar med titeln ”Vem är proffs på böcker?”

Datorkrasch riktigt onödigt

Det jag önskade mig för mars var ”fler promenader, fler vårfoton och mer skrivtid”. Jag fick en datorkrasch

Min bror lyckades rädda allting som låg på hårddisken och förvandla den totala katastrofen till ett världsligt problem som bara handlar om tid och pengar. Vilka båda två råkar vara bristvaror, men ändock bättre.

Jag har sparkat igång min gamla-gamla laptop från 2004 och har hankat mig fram hjälpligt med denna. Min (o)vana att alltid vara online på både twitter och facebook samt kolla e-post stup i kvarten har jag helt lagt ner eftersom min gamla trotjänare inte klarar av mer än ett program i taget. Jag har prioriterat Word för att kunna jobba vidare med mina bokprojekt.

Önskningar för april

Högst upp på min önskelista för april är mindre teknikstrul! Mitt tålamod var redan kört i botten av allt kameratrassel (jag har hämtat hem utrustningen från dess senaste tur till Canon men det verkar inte ett dugg bättre).

I april måste jag fatta beslut om det är värt att köpa reservdelar och få igång den gamla datorn, eller om det är bättre köpa en helt ny och i så fall vilken, samt om jag tror jag kan klara mig utan autofokus på kameran. Dessa frågor har redan vevats några varv utan svar.

April ser alltså ut att bli en dyr månad. Eftersom uppskattning inte betalar varken hyran, ny dator eller kamera ska jag i april satsa helhjärtat på att bli klar med mina böcker så jag kan börja sälja dem. Låta annat ligga. En klok person sa så här: ifall du inte springer på alla bollar, så får ju andra plocka upp några också. Det ska jag ha som ledord för april.

Sedan önskar jag mig regn och rusk i april. Jag brukar rymma pollensäsongen men i år ska jag vara med i Vetenskapsfestivalen, satsade på att våren skulle vara sen och bestämde mig för att stanna i Göteborg fram tills dess. Det verkar just nu vara årets sämsta beslut.

Själva månadens bild är från Donsö som jag vinkade adjö till igår. Verkligen tacksam för att jag fick låna denna tillflyktsort i två månader.

Kristina Svensson
Månadens bild april 2012
Märkt på:                        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.