Heter en plats något med vallen i namnet har det varit en fäbod en gång i tiden. Eller säter som det heter i Härjedalen. Juli månads bild är denna gång hämtad från Ruvallen som ligger en bit från Messlingen. Enligt en av de guideböcker jag läst var det servering här en gång i tiden men sommaren 2020 var det privat område.

Den orange pinnen vid stigen avslöjar att här går en guldtur. Det är kanske den mest spektakulära av alla guldturer i Funäsfjällen då den passerar en av Härjedalens mest kända sevärdheter, nämligen hällmålningarna vid Ruändan. Rundturen passerar också de två mäktiga kanjonerna Evagraven och Fiskhålsgraven. Den sista är extra spännande för där lever en dvärgröding som bara finns här.

Det finns en hel del bilder i Strövtåg i Funäsfjällen från denna tur som jag gjorde två gånger förra sommaren, en gång vid pingst och en gång 21 juli. Den första har jag beskrivit i detalj på min reseblogg. Detta är en bild från den andra turen och en mobilbild.

Kristina Svensson
Juli 2021: Gärdsgården runt Ruvallens fäbod i Härjedalsfjällen
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.