Kleiner münsterländer är världens finaste hundras om du frågar mig. Det är en turbohund med extra allt och lite till. De är toksmarta, påhittiga och kramgoa. De växlar mellan att vara rena jaktmaskiner samt knähund. Bättre fyrbent kamrat går inte att tänka sig men när de klättrar över två-meters staket, snor mat som verkligen borde vara utom räckhåll eller rullar sig i fekalier kan det hända att man vill döpa om dem från münster till monster.

På bilden en fin unghund som jag lånade för ett par promenader sommaren 2019. Då hade han ett mycket kort och selektivt minne (jo men bara för att du sa nej för fem sekunder sedan behöver ju inte betyda att du menar nej nu väl?). Bild är tagen ganska nära röset som har fått ett eget kapitel i Strövtåg i Funäsfjällen. Jag tyckte att regnbåge och hund i samma foto skulle bli bra. Samma hund är med på sidan 193 i boken. Sedan finns det ett par bilder på finhunden som är med på bild i de flesta av mina böcker.

Kristina Svensson
Augusti 2021: Regnbåge över Flåten samt Kleiner münsterländer
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.