Boken Din självbiografi ger alla som drömmer om att skriva en bok om sitt liv en positiv knuff i baken för att komma igång. Dessutom innehåller boken verktyg för att hjälpa minnet på traven, för att välja ut lämpliga historier och skriva en riktigt läsvärd bok.

Det finns också information om hur man hanterar omgivningens reaktioner samt avslutningsvis ett kapitel med alla steg för att få hålla den tryckta boken i handen. Det sista är en förenklad snabbversion av sådant jag skrivit om tidigare i andra böcker.

Bygger på 50 års erfarenhet

Din självbiografi är skriven av mig, Lennart Guldbrandsson och Kim M Kimselius. Tillsammans har vi 50 års erfarenhet av att skriva egna böcker och hjälpa andra med sina böcker.

Boken innehåller många övningar. Dessa tillsammans med det positiva tilltalet gör de boken till en utmärkt present till alla som grunnar på att skriva sitt liv, men ännu inte kommit igång.

Ämnet valt på grund av intresset

Det här ämnet valde vi för att intresset är så stort och frågorna så många. Ett exempel är att blogginlägget Skriv ditt liv och ge ut dina memoarer har toppat lässtatistiken på min författartipsblogg sedan jag skrev det.

Det känns mer motiverat att lägga ner mycket energi på att skriva en bok om det finns indikationer på att ämnet är intressant för många personer. Det var samma sak förra året när jag skrev Rivieran inom räckhåll med Maria Unde Westerberg, valet av ämne berodde på ett blogginlägg som blev viralt. Den boken är nu inne på andra uppdaterade tryckningen. Jag hoppas att samma sak snabbt ska ske med Din självbiografi.

Jag har lagt ner mycket tid på denna bok

Detta är fjärde boken jag skriver ihop med Lennart och Kim. Upplägget är lite annorlunda än tidigare. De tidigare tre har jag skrivit synopsis för under sensommaren och sedan levererat mina texter under hösten. Ibland har jag deltagit i korrekturläsningen på vårkanten men inte alltid utan oftast har Kim och Lennart skött hela utgivningen utan mig för att jag varit alltför uppbokad med annat på vårarna.

Detta arbetssätt har både varit en befrielse och en utmaning för mig. Jag är perfektionist och kan lägga ner nästan hur mycket jobb som helst på mina egna böcker. Min debutbok redigerade jag nog ihjäl.

Detta bokprojekt började som de andra tre men sedan har jag under våren lagt ner ett par veckors arbete på att redigera texterna samt beställa fler från Lennart där jag noterat ”hål”. Därefter tog Kim vid och redigerade hela boken ett varv till.

Introduktionspris 119 kr hos Bokus

Det är så skönt att jag äntligen kan berätta att Din självbiografi går att beställa nu. I mars när jag skrev om 10 saker man kan passa på och göra under corona-pandemin, trodde jag att den skulle vara färdig om ett par veckor, men det har tagit ovanligt lång tid att trycka och få denna bok levererad.

Blir du nyfiken på innehållet och upplägget har jag publicerat ett smakprov ur boken. Eller se filmen från releasen där vi går igenom 5 vanliga misstag och vad du ska göra istället.

Fram till 1 juli så säljs den tryckta boken för endast 119 kronor hos Bokus. Det får räknas som ett fynd för 233 sidor inbunden bok. E-bok är på gång och kommer under eller efter sommaren.

PS! Bilder på boken kommer när jag fått mitt ex. PostNord har den och tre andra paket jag väntar på.

Kristina Svensson
Ny bok: Din självbiografi
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.