Gör som tsarer och konstnärer gjorde för hundra år sedan – ta tåget till rivieran. Lugnt, avslappnat och klimatsmart färdas du genom Europa utan stress. Väl på plats är tåget perfekt för att utforska charmiga medeltida byar eller vandra med spektakulär utsikt längs det azurblå havet. Den mytomspunna franska rivieran har något för alla.

Boken är full av praktiska tips, exempelvis allt du behöver veta för att beställa biljetter. Du får tips på de finaste resrutterna från Sverige och de vackraste vyerna när du är på plats. En perfekt vägvisare för dig som vill ha en aktiv semester med guldkant.

Författarna är båda rivierabor på deltid sedan många år, i Antibes respetive Nice. Tillsammans visar de att rivieran finns där, inom räckhåll även för dig som vill ta tåget hela vägen.

Boken skriven på önskemål av läsare

Den här boken har tillkommit på begäran av läsare. Det började våren 2019 med att jag fick jag en fråga från en flygrädd läsare av min guidebok Mitt Nice. Hon undrade hur hon skulle ta sig till Nice med tåg. Jag hade inte själv svaret då, men visste att det hade Maria Unde Westerberg. Jag bad henne att gästblogga på min reseblogg. Hennes text om att åka tåg till Rivieran fick en enorm spridning. Detta gjorde mig nyfiken, jag ville också prova att ta tåget till Rivieran. Sagt och gjort. Vi köpte Interrailkort och gav oss av ut på resa. Under resan rapporterade vi kontinuerligt i sociala medier med taggen #rivieraninomräckhåll. Vi fick ett stort gensvar på våra inlägg. Många vill ut och resa. Därför har vi satt ihop våra anteckningar från denna och tidigare resor till en bok. Jag har stått för de flesta bilderna och Maria för det mesta av texten.

Smakprov på bokens innehåll

Under vår tågluff och arbetet med boken bloggade jag en del. Exemplen nedan är inte utdrag ur boken men ger en bild av bokens innehåll.

Först om att resa till och från rivieran.

Praktiska tips inför och under resan

Tågutflykter på rivieran

 

  • Bokomslag: Anna Gunneström, Bild & Bokstav.
  • Författare: Kristina Svensson & Maria Unde Westerberg
  • ISBN: 978-91-519-1197-7
  • Förlag: Within Reach
  • Utgivning: 2019
  • Beställ: Bokus & Adlibris