Den här pölen heter Käringsjön men det finns många sjöar med det namnet så jag tror att när jag taggar bilder på Instagram med det namnet så hamnar det tillsammans med andra sjöar från andra platser. Men den här ligger i alla fall i Täby, inte så långt från Mörtsjön. Sjön ser inte så stor ut men det tar ganska lång tid att gå runt från denna sida till vindskyddet på den andra sidan. En av mina bilder på det vindskyddet är förresten med i boken Ljugarbänken i Täby. Det finns rätt många fina bilder i den boken.

Orsaken till att det tar tid att gå runt är att det är ganska oländig terräng i ändarna på sjön. Just här och vid vindskyddet så går stigarna fram till sjön men på kortsidorna är det sumpmark. När jag är i Täby går jag rätt ofta till den här sjön för stigarna som bildar den blåamarkerade sjöslingan och den grönmarkerade skogsslingan slingrar i det här området. Men nu var det länge sedan jag vandrade där eftersom jag tillbringat större delen av våren i fjällen. Det blir många vandringar där också, men i helt annan natur. Jag ska återgå till dessa nu. Vill du se fler bilder från vandringar i Täbyområdet så gör du som många andra och läser mina blogginlägg från Roslagsleden. Annars har jag under våren jobbat en hel del med att utöka mina tips från hela Sverige. Ha en fin månad!

Kristina Svensson
Månadens bild: vandring vid sjö i Täby
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.