Boken Din självbiografi ger alla som drömmer om att skriva en bok om sitt liv en positiv knuff i baken för att komma igång. Dessutom innehåller boken verktyg för att hjälpa minnet på traven, för att välja ut lämpliga historier och skriva en riktigt läsvärd bok.

Det finns också information om hur man hanterar omgivningens reaktioner samt avslutningsvis ett kapitel med alla steg för att få hålla den tryckta boken i handen. Det sista är en förenklad snabbversion av sådant jag skrivit om tidigare i andra böcker.

Bygger på 50 års erfarenhet

Din självbiografi är skriven av mig, Lennart Guldbrandsson och Kim M Kimselius. Tillsammans har vi 50 års erfarenhet av att skriva egna böcker och hjälpa andra med sina böcker.

Boken innehåller många övningar. Dessa tillsammans med det positiva tilltalet gör de boken till en utmärkt present till alla som grunnar på att skriva sitt liv, men ännu inte kommit igång.

Ämnet valt på grund av intresset

Det här ämnet valde vi för att intresset är så stort och frågorna så många. Ett exempel är att blogginlägget Skriv ditt liv och ge ut dina memoarer har toppat lässtatistiken på min författartipsblogg sedan jag skrev det.

Det känns mer motiverat att lägga ner mycket energi på att skriva en bok om det finns indikationer på att ämnet är intressant för många personer. Det var samma sak förra året när jag skrev Rivieran inom räckhåll med Maria Unde Westerberg, valet av ämne berodde på ett blogginlägg som blev viralt. Den boken är nu inne på andra uppdaterade tryckningen. Jag hoppas att samma sak snabbt ska ske med Din självbiografi.

Jag har lagt ner mycket tid på denna bok

Detta är fjärde boken jag skriver ihop med Lennart och Kim. Upplägget är lite annorlunda än tidigare. De tidigare tre har jag skrivit synopsis för under sensommaren och sedan levererat mina texter under hösten. Ibland har jag deltagit i korrekturläsningen på vårkanten men inte alltid utan oftast har Kim och Lennart skött hela utgivningen utan mig för att jag varit alltför uppbokad med annat på vårarna.

Detta arbetssätt har både varit en befrielse och en utmaning för mig. Jag är perfektionist och kan lägga ner nästan hur mycket jobb som helst på mina egna böcker. Min debutbok redigerade jag nog ihjäl.

Detta bokprojekt började som de andra tre men sedan har jag under våren lagt ner ett par veckors arbete på att redigera texterna samt beställa fler från Lennart där jag noterat “hål”. Därefter tog Kim vid och redigerade hela boken ett varv till.

Introduktionspris 119 kr hos Bokus

Det är så skönt att jag äntligen kan berätta att Din självbiografi går att beställa nu. I mars när jag skrev om 10 saker man kan passa på och göra under corona-pandemin, trodde jag att den skulle vara färdig om ett par veckor, men det har tagit ovanligt lång tid att trycka och få denna bok levererad.

Blir du nyfiken på innehållet och upplägget har jag publicerat ett smakprov ur boken. Eller se filmen från releasen där vi går igenom 5 vanliga misstag och vad du ska göra istället.

Fram till 1 juli så säljs den tryckta boken för endast 119 kronor hos Bokus. Det får räknas som ett fynd för 233 sidor inbunden bok. E-bok är på gång och kommer under eller efter sommaren.

PS! Bilder på boken kommer när jag fått mitt ex. PostNord har den och tre andra paket jag väntar på.

Kristina Svensson
Ny bok: Din självbiografi
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

4 reaktion på “Ny bok: Din självbiografi

 • 11 januari 2021 kl. 16:48
  Permalänk

  Hej! Vilken fin bok ni gjort, jag avundas er produktivitet och har läst flera av dina böcker. Jag ser att du skickar dina läsare till Bokus, jag blir själv inte klok på vad som “konverterar” bäst. I början när jag sålde min bok tyckte jag det var Bokus men efter en recension där (visserligen uppskattande och 4 stjärnor) upplevde jag att det gick trögare. Vilken kanal säljer du mest genom, Bokus eller Adlibris? En annan fråga: Finns det någon FB-grupp för oss som självpublicerar?

  Svar
  • 11 januari 2021 kl. 17:41
   Permalänk

   Hej Katarina,
   Vad kul att du gillar våra böcker!
   Adlibris är den största bokhandeln så till vida att de generellt säljer fler böcker. Förr var de alltid billigast, något som gav dem konkurrensfördelar. Men numera är Bokus oftast billigast och jag gissar att de därmed tar marknadsandelar. Å andra sidan hade Bokus svårare leverera böcker inför julen (och totalt haveri förra årets julhandel) vilket flyttar kunder till Adlibris.
   Personligen skickar jag alltid till Bokus av ideologiska skäl (och säljer därmed fler böcker via Bokus än via Adlibris). Ett exempel kan du läsa om här.

   Det finns ett antal FB-grupper som heter något med egenutgivare. Själv är jag aktiv i föreningen Egenutgivarnas medlemsforum men det finns många grupper.
   Lycka till med dina böcker!
   Hälsar Kristina

   Svar
 • 12 januari 2021 kl. 07:52
  Permalänk

  Tack för svar! Då vet jag lite mer. Bokus är lite av en gåta för mig. Vet inte när på dagen de beställer eller hur många de beställer. Kan vara ingen eller 8 helt plötsligt. Vi ses i FB-gruppen, tack för tips! :)

  Svar
  • 12 januari 2021 kl. 07:57
   Permalänk

   Min gissning är att när Bokus helt plötsligt beställer många så lägger de upp ett eget lager. Sedan kan det dröja ett tag till nästa beställning.
   I övrigt är nog bästa sättet driva efterfrågan i andra änden, alltså att få många läsare att beställa boken.
   Hälsar Kristina

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.