september 2015 vindruvor

September är rena vinmånaden och de här klasarna med vindruvor i taket på en pergola gillar jag, därav att den pryder månadens bild trots att den egentligen är fotograferad i juli. Bilden är tagen i klosterträdgården i Cimiez förra året när jag höll på med intensiv research till boken Mitt Nice. Vindruvor växer lite varstans så jag har många bilder av dem, både i stadsträdgårdar och vingårdar. Den senaste vindruvebilden är faktiskt tagen i helgen i Varberg. Lite lustigt att hitta spikraka rader med vinstockar i en trädgård i Sverige tyckte jag.

I Frankrike laddar alla upp för foire aux vin som börjar i mitten av september. Under några veckor finns det extra mycket viner till olika extrapriser i alla stormarknader. För den som föredrar att äta vindruvorna oförädlade är det även säsong för goda ätdruvor. Jag hann precis få tag i lite muscat-druvor innan jag lämnade Frankrike. De är små svarta druvor som är riktigt söta.

För mig är det numera rutin att september är Bokmässemånaden. Du som följt min resa under några år kanske minns hur glad jag var första gången jag skulle ställa ut. I år är jag lika glad att inte ställa ut. Jag fick nog förra året som på många sätt var genomvidrigt. Istället ska jag både delta i seminarier och lyssna på andras. Två av mina böcker finns till salu och jag kommer att finnas i LITET förlags monter varje dag och signera böcker. Hoppas vi ses!

Månadens bild: vindruvor i Cimiez
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.
Taggar:         

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.