Vill du handla ett signerat exemplar av #författarboken eller Mitt Nice? Ställa frågor om bokutgivning eller franska Rivieran? Bjuda mig på en kopp kaffe? Lyssna på ett av mina seminarier? Då kommer tiderna du ska hålla ordning på här.

Före mässan

I år ska jag inte bygga någon monter eller släpa böcker (jippi!) men jag var en sväng i närheten av mässlokalen idag i alla fall (bilden är tagen tidigare idag).

På onsdag kväll, dagen innan mässan öppnar, är det tradition att tidningen Skriva bjuder in läsare till sin mysiga redaktion. Lokalen ligger en bit off men jag brukar titta förbi och säga hej i början av mingelkvällen. Kanske ses vi där?

#författarboken – varje dag runt två i B03:61

Varje dag mellan 13.45 och 14.15 finns jag på plats hos LITET förlag i monter B03:61 och svarar på frågor om för- och nackdelar med olika typer av bokutgivning, marknadsföring av böcker eller vad det nu är för något som just du vill veta om livet som författare. Självklart signerar jag också #författarboken som säljs till mässpriset 200 kr (vilket är 30-40 kr billigare än i nätbokhandeln). 

Ett hett tips: handlar du två böcker hos LITET förlag så får du Nina Larsdotters debut Annan påföljd som pocketbok på köpet. Gäller så länge lagret räcker.

Mitt Nice – B07:22

Mitt Nice finns tillsammans med de andra trevliga reseguiderna från Karavan hos Historiska Media i B07:22. Jag kommer ströva förbi montern lite nu och då men säkrast hittar du mig där lördag eftermiddag, från halv fem-fem och en timme framåt.

Mitt tips: passa på och köp två reseguider för 300 kr. Om du inte vill ha två ex av Mitt Nice (kan vara praktiskt :-)) så finns det personliga nyskrivna reseguider till en lång rad med lockande ställen.

Seminarier torsdag och lördag

Som jag nämnt tidigare medverkar jag i två seminarier i år, ett på torsdagen och ett på lördagen. Här kommer texten i repris.

Hur ska biblioteken sortera bland egenutgivarna? 

Boomen av böcker av indieförfattare med egna förlag ökar den litterära mångfalden men ger biblioteken huvudbry. Hur ska de prioritera inköp när förlagsloggan är okänd och kvaliteten varierar? 

Detta intressanta seminarium kommer innehålla mig, Nina Larsdotter och Anna Fogelberg.
Torsdag 24 september kl 10.30 i sal F3 (ligger på andra våningen vid fotografiska stråket mellan digitala torget och trädgårdsscenen).

Din egenutgivning – tre skrivproffs ger dig tips

Kan man försörja sig på egenutgivning? Javisst! Kim M Kimselius berättar hur man säljer tusentals exemplar. Lennart Guldbrandsson visar hur amatörer kan använda samma metoder som proffsen och Kristina Svensson ger råd om hur man gör sig hörd i bruset. 

Det ska bli roligt att dela scen med Kim M Kimselius och Lennart Guldbrandsson.
Lördag 26 september kl 10.00 i sal E1 (som ligger på entreplan i närheten av biblioteksloungen).

Till dessa seminarier krävs seminariekort. De är rätt dyra, exempelvis 675 för ett seminarium eller 3250 för fyra dagar.

Eller stäm träff

Om inte någon av tiderna ovan fungerar hör av dig om du vill träffas. Min plan för i år är att passa på och träffa folk jag inte sett på ett tag, både vänner som är där som besökare och sådana som på något sätt är insyltade i bokbranschen. Jag hoppas också smita in och lyssna på så många seminarier som möjligt. Den där lila namnbrickan som man får som talare ger gratis entré till alla seminarier, något jag aldrig hade chans att utnyttja förra året. Min tanke är att framförallt gå på udda ämnen som jag inte kan något om.

PS! Om du inte har sett det så har jag skrivit en guide för de besökare som själva har författardrömmar hos Agneta M Lindh.

PS2! Det är inget köptvång för att träffa mig på mässan, jag är själv flitig på att låna böcker på biblioteket så jag förstår precis om du föredrar den varianten. Kom förbi och berätta vad du tyckte om böckerna!

PS3! Det kan vara lite halvsvårt att faktiskt få tag i mig på grund av att webbhotellet Binero har en del problem. Just nu kan jag varken ta emot, skicka eller läsa gamla mejl. Så om jag inte svarar på ditt är det inte jag som är otrevlig. Prova att skriva en kommentar nedan så går jag in och kikar ibland.

Kristina Svensson
Inbjudan: Träffa mig på Bokmässan 2015
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.