Varje år trycker jag upp en kalender med månadens bild. Ett tag tog jag in förbeställningar och sålde också men det tog ganska mycket tid att posta enstaka kalendrar så idag säljer jag bara till sådana som frågar mig. Jag beställer alltid ett par extra för detta ändamål (nästa års tema blir Sverige igen om någon vill hojta till och lägga en beställning). En av årets kalendrar hänger på det kontor där jag är ibland. Häromveckan (sett från när detta skrivs) hade vi besök av en person från franska ambassaden. Hon nämnde ett område i Provence som hon drömmer om att besöka. Vips så sprang jag och hämtade kalendern och visade oktober månads bild.

För november är vi tillbaka på hemmaplan, i Antibes. Sommaren 2016 var Lavarennes maffiga statyer på tillfälligt besök i Antibes. Det här är den som blev mest fotograferad, särskilt i soluppgången. Jag har beundrat Lavarenne länge och sett hans utställningar på flera orter samt besökt galleriet där de står mellan utställningarna. (Instruktioner för att ta sig dit finns givetvis med i Mitt Provence). Galleristen visade mig denna staty i mindre format. Tyngdpunkten ligger så att statyn balanserar på det bakre benet.

Bilden kan användas för att illustrera alla former av nya inriktningar i livet. Ska jag/ska jag inte? Årets utställning bestod också av statyer i monumentalt format men de gav inte alls samma associationer. Jag har använt en av dem i inlägget Att skriva en bok är plättlätt – det är sedan man stångar sig blodig.

Kristina Svensson
Månadens bild: Lavarenneutställning i Antibes
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.