Att skriva reseguiden Mitt Provence var överlag rätt slitsamt, särskilt på slutet när det uppdagades att jag och förlaget inte riktigt hade samma bild av vad som är relevant och intressant för målgruppen. För att göra en lång historia kort så kompromissade vi, jag skrev om och en bok blev utgiven. Den utgivna versionen har jag aldrig lyckats ta till mig som min bok och jag har inte alls lagt ner samma tid på att marknadsföra den, som jag gjorde när Mitt Nice släpptes. När Mitt Nice kom ut toppade den kategorin resor i nätbokhandeln ett tag. Det vill säga den var den mest säljande boken i Sverige i rese-segmentet. Ja den var faktiskt uppe och vände en sväng i den nedre delen av topplistan för samtliga böcker. Den låg så länge på topp tio att jag trodde den parkerat där (och två år senare syns den fortfarande ibland på underavdelningen reseguider). Detta har aldrig Mitt Provence varit i närheten av.

Att Mitt Provence inte säljer alls i samma nivåer som Mitt Nice (relativt andra böcker i resekategorin) beror givetvis på fler skäl än mitt bristande engagemang i att marknadsföra den. Men det bidrar till att boken är en riktigt dålig affär rent finansiellt för min del, särskilt med tanke på all tid och pengar jag la ner på research på boken.

Researchen är ändå den del som var bäst med boken. Den bit jag minns med glädje är att jag fick tummen ur att göra en del resor jag länge velat göra. En av de häftigaste upplevelserna var att vandra bland ockrabergen i Luberon. Det är därifrån månadens bild är hämtad. På något sätt blir det mer verkligt om man aktivt går i ett område, än om man bara tittar på det på avstånd. En bild kan inte alls fånga känslan utan jag rekommenderar alla läsare att åka dit och prova själva.

Kristina Svensson
Månadens bild: Ockraberg utanför Roussillon
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.