Högsommaren är här! Åtminstone om man befinner sig i Antibes (vilket jag faktiskt inte gör när jag skriver dessa rader men kanske när du läser dem). Jag har ett kluvet förhållande till högsäsongen. I många år föredrog jag franska Rivieran under höst, vinter och vår när mängden människor är mer måttliga och vädret behagligare. Sommaren tyckte jag var för het och för mycket. Efter att ha varit på plats i ett par år ser jag dock fram emot folkträngseln. Jag tycker det är roligt att se alla uteserveringar fyllas till bristningsgränsen. Varje säsong har helt enkelt sin charm. Jag har skrivit en del om det till Strövtåg runt Antibes men jag tror jag ska utveckla den delen med fler lokala traditioner (som fête de la St PierreSt Pierre – fiskarnas skyddshelgon) och placera det i del två. Vet inte om jag har nämnt det förut eller om det där var ett stort avslöjande men materialet är så omfattande att jag planerar att delat upp det i två delar.

En viktig detalj i boken eller böckerna är bildmaterialet och jag har just fått ett enormt lyft på den fronten. Jag har haft problem med min kamerautrustning i tre år sedan ett besök på Canon Service Center men detta har äntligen lösts på ett sätt som jag hoppas gör att jag kan få fina bilder till böckerna. Kommer att blogga om detta senare under augusti. Det blir kanske en del morgonbilder från Antibes för att jämföra med augusti månads bild.

Kristina Svensson
Månadens bild: morgon över Medelhavet
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.