juli 2015 lavendelfält i Provence

Temat för juli månads bild var rätt givet, självklart måste jag ha en lavendelbild från Provence i min fotokalender. Lavendel och Provence hänger ihop. Vart man än vänder sig finns lavendeltvålar, lavendelbuketter eller porslin med lavendeldekor. Dessutom finns det stora lavendelfält och det är från ett av dem som månadens bild är hämtad. Nu är det kanske en och annan som tycker att den här bilden är lite alldaglig. Den är inte så intensivt lila som de foton som brukar spridas i sociala medier är. Efter att ha varit och sett lavendelfälten i verkligheten kan jag berätta att de bilderna är fejkade. Den här bilden är kanske aningen mörk (på grund av att min skärm är lite felinställd), men färgtonen är korrekt.

Det passar perfekt att publicera den här bilden just nu för jag satt häromdagen och funderade i vilken del av Strövtåg runt Antibes som jag ska ha med lavendeln. Det passar nämligen in i båda (eller i alla tre, det artar sig nämligen till att bli tre böcker). Jag får fundera vidare på detta under juli månad medan jag sakta redigerar boken. Vill du se fler bilder så finns de i Lavendelsafari i Provence.

Månadens bild: lavendelfält i Provence
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.
Taggar:             

2 reaktion på “Månadens bild: lavendelfält i Provence

 • 19 juli 2015 kl. 13:21
  Permalänk

  Det är en jättefin bild, och Provence är ju så underbart. Den kommer säkert att passa utmärkt i din fotokalender.

  Svar
  • 19 juli 2015 kl. 13:46
   Permalänk

   Tack Josefina! Jag blir glad varje gång jag tittar upp på kalendern som hänger bredvid datorn och ser den.
   Kristina

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.