Hoppa till innehåll
Kristina Svensson

Kristina Svensson

vetenskapskommunikatör – föreläsare – författare

Meny

  • Böcker
  • Pressrum
    • Pressbilder
    • I media
    • Kontakt
  • Om Kristina Svensson
    • FAQ
    • Prislista
    • Integritetspolicy
  • Prenumerera
  • Kontakt

IK Stern

Bilder från Vasaloppet 2013

Bilder från Vasaloppet 2013

Igår firade jag tjugo år i eller bredvid fädrens spår. Morgon och förmiddag stod jag en bit före IK Sterns kontroll i Tennäng, scannade av åkarleden i teleobjektivet och hojtade sedan till mina klubbkollegor när det var sternare på ingång. En och annan vasaloppsåkare fastnade på bild. Senare under dagen var jag i IK Sterns kontroll i Vasslan.

Kristina Svensson 4 mars 201321 december 2013 foto, IK Stern Inga kommentarer Läs mer

Bilder från Vasaloppet 2012

Bilder från Vasaloppet 2012

Strålande solsken, stenhårda skidspår och sällskap av ett helt fantastiskt gäng trevliga och hårt arbetande funktionärer – perfekt final på mina fem år som funktionär åt IK Stern! Jag har sorterat ut 300 av de 750 bilder jag tog.

Kristina Svensson 5 mars 20126 mars 2012 foto, IK Stern 1 kommentar Läs mer

Lovade jag just i teve att åka Vasaloppet?

Lovade jag just i teve att åka Vasaloppet?

Min jurist hävdar att det är bindande att lova något i teve men jag förnekar bestämt att jag sagt något!

Kristina Svensson 2 mars 20124 december 2012 IK Stern 6 kommentarer Läs mer

Leda och planera i Sveriges största Vasaloppsklubb

Leda och planera i Sveriges största Vasaloppsklubb

Mitt mål: alla IK Sterns åkare (300 st) ska få service, alla funktionärer (25 st) en trevlig upplevelse och ingenting ska stå och falla med mig. Detta uppnår jag genom ett gigantiskt pusslande och massa kommunikation.

Kristina Svensson 29 februari 201229 februari 2012 företagande, IK Stern Inga kommentarer Läs mer

En dag i en Vasaloppskontroll

En dag i en Vasaloppskontroll

För mig personligen var årets upplaga som natt och dag jämfört med förra året. Om jag förra året höll på att slita ihjäl mig och var urförbannad över bristande organisation och ledning, så kunde jag igår ”glida” omkring med dubbla kameror i trygg förvissning om att allt flöt. Så otroligt nöjd och glad!!!

Kristina Svensson 8 mars 20119 mars 2011 IK Stern 2 kommentarer Läs mer

Bilder från Vasaloppet 2011

Bilder från Vasaloppet 2011

Solen sken, spåren höll och i IK Sterns kontroll ett par kilometer före Evertsberg var det bara glada miner. En perfekt dag som resulterade i ganska många bilder av sternare. Sisådär 350 stycken ligger kronologiskt för att underlätta bläddrandet.

Kristina Svensson 7 mars 20118 mars 2011 foto, IK Stern 1 kommentar Läs mer

Jag avslöjas som lögnare i tv4

Jag avslöjas som lögnare i tv4

Rubriken passar riktigt bra på en kul och annorlunda upplevelse. Tv4 och GT besökte Sternstugan för att spana in förberedelserna inför Vasaloppet. Jag blev intervjuad framlänges och baklänges men i det klipp som kom med avslöjas jag med ljuga för åkarna.

Kristina Svensson 4 mars 20111 augusti 2018 IK Stern Inga kommentarer Läs mer

Bilder från Öppet spår 2011

Bilder från Öppet spår 2011

Dalarna bjöd på ett helt underbart väder på Öppet spår-söndagen, solsken och ett par minusgrader. Jag fotade några hundra bilder från starten i Berga by, Mångsbodarna samt Evertsberg. Mest på rödklädda åkare från IK Stern.

Kristina Svensson 28 februari 20112 mars 2011 foto, IK Stern 1 kommentar Läs mer

Artikel om skidsprätträning i Sternbladet

Artikel om skidsprätträning i Sternbladet

Jag har med en artikel i nästa nummer av IK Sterns medlemstidning Sternbladet som dimper ner hos de 1500 medlemmarna i veckan. Artikeln handlar om tisdagsträningarna, vars popularitet närmast exploderat de senaste åren. Jag har själv dragit mitt strå till stacken och dragit med ett par ex-kollegor från AstraZeneca i höst.

Kristina Svensson 14 januari 201116 januari 2011 IK Stern, skriva Inga kommentarer Läs mer

IK Stern i Torsbytunneln

IK Stern i Torsbytunneln

Prick 07.00 åkte 50 förväntansfulla skidåkare mot snöpremiär i Torsby. I skidtunneln erbjöd IK Stern skidteknikträning, något alla har nytta av. Själv övade jag också fotografering och konstaterade att jag behöver ett snabbare kamerahus!

Kristina Svensson 24 november 201027 juli 2011 IK Stern Inga kommentarer Läs mer

Välkommen!

Du har hittat till vetenskapskommunikatören, föreläsaren och författaren Kristina Svenssons hem på nätet. Jag blir på bra humör av gott kaffe, av rimfrostiga träd och färgglada nagellack. Syns emellanåt i Mölndal, Funäsfjällen eller Antibes.

/Kristina

Prenumerera på nyheter

Mina böcker

Mina böcker

Färgstarka rikt illustrerade presentböcker med smultronställen och strövtåg i södra Frankrike och Sverige. Plus en handfull matnyttiga handböcker för författare. Det är Kristina Svenssons bibliografi. En del titlar är skrivna i samarbete med andra författare.

Läs mer

Nästa bok

Vill du ha ett specialskrivet mejl när nästa bok går att beställa?

kristinahsvensson

Kan vi låtsas att detta är en val och inte tiond Kan vi låtsas att detta är en val och inte tionde bilden av #Hagbyeken? Inte vilken val som helst utan rätt sorts val, en Nordkapare. Jag tänkte skriva en rad om valjakt och tydligen får Instagrams algoritmer spunk om inte bild och text hör ihop. Jag borde därmed lägga denna text på min blogg istället. (Den kanske hamnar där så småningom.) Nåväl. Valjakt var det. Inte idag utan på 500-talet (vilket är en aning innan jag började traska runt med en kamera). 
Spelbrickor av valben är ett vanligt fynd när arkeologer gräver i södra Sverige. De är så vanliga att det måste ha funnits en närmast industriell tillverkning av dem någonstans. Valbenen är alla från det som på engelska kallas för right whale för att de flöt när man dödade dem. Att det bara är Nordkapare visar att råvaran jagats (hade man nöjt sig med strandade valar hade arterna varierat). Troligen jagade man dem uppe i Nordnorge. (Hade jag haft plats skulle jag lägga till lite om båtbygge, överjakt och den genetiskt mkt blandade befolkningen men jag sparar det). Från Nordkap har spelbrickorna fraktats på något sätt. Det finns en mycket trolig färdväg. Nämligen med båt till Trondheimsfjorden och sedan transport landvägen på det nätverk av stigar som idag kallas St Olofsleder. En del av dessa går rakt genom Härjedalen. 
Tycker du sådant här är intressant och vill läsa mer (som inte är skrivet m pekfingervalsen på mobilen) så spana in min bok Ett år i Härjedalsfjällen.
Historiskt fanns två grenar av den italienska fam Historiskt fanns två grenar av den italienska familjen Grimaldi. En styrde och ställde i Cagnes & Antibes medan den andra hängde i Monaco-Roquebrune. På bilden står jag i tornet till slottet de byggde i Haut de Cagnes. Det är från en av mina researchturer. I fjorton år har jag mer eller mindre flitigt jobbat med ett stort verk med arbetsnamnet "Strövtåg runt Antibes". För tio år sedan tyckte jag att jag var såpass klar att jag satte ett utgivningsdatum. Men jag blev inte riktigt nöjd. Så jag har petat vidare. Övat mig på andra böcker. Jag har nu enormt mycket material och tiotusentals foton. Några hundra av de bättre bilderna har visserligen  hamnat i andra böcker, som Rivieran inom räckhåll, Mitt Nice och Mitt Provence. Nu har materialet kommit fram och jag leker hela havet stormar med strukturen. Jag flyttar runt runt kapitel och så bläddrar jag genom fotomapp efter fotomapp. Idag har jag mest kikat i de äldsta mapparna vilket var skoj för jag hittade mycket som förändrats till idag. Vilket ger möjligheter till före och efter-bilder. Nutidshistoria helt enkelt. Det kan ju vara käckt eftersom stora delar handlar om äldre historia. Grimaldis är för övrigt med på ett litet hörn.
Idag har jag haft ett trevligt samtal med en kursd Idag har jag haft ett trevligt samtal med en kursdeltagare som är nyfiken på att starta en reseblogg och funderade på om hon skulle satsa på blogg eller Instagram. Jag förordade blogg om hon vill skriva texter för här är så stort fokus på rörliga bilder just nu. Jag vet inte om det bara är mitt flöde men jag har sett flera personer som verkar väcka liv i gamla bloggar eller lämnar sociala medier helt. Det gör inte jag för jag gillar visa upp nina nytagna foton (denna bild från långpromenad igår). Men jag försöker samtidigt lägga mer tid på mina bloggar. Någon mer som också sitter och velar?
Om någon vecka kommer bergen väster om Cannes at Om någon vecka kommer bergen väster om Cannes att vara alldeles gula. Mimosa kallas trädet här men den tillhör inte mimosa-släktet utan är en akacia. Blomningen har börjat på vissa träd. Trädet (som troligen rymt från blomodlingar) växer nästan överallt men vägen från Mandelieu till Tanneron är särskilt vacker. Den är i och för sig vacker året runt.
Rivieran är precis som Härjedalsfjällen ett omr Rivieran är precis som Härjedalsfjällen ett område där gränsen mellan länder flyttats fram och tillbaka. Länge var gränsen mellan Provence och olika italienska stadsstater floden Var. Vilket är floden väster om Nice. Men nuförtiden ligger gränsstationen mellan Frankrike och Italien precis öster om Menton Garavan. Mängden pappersarbete som krävs för att ta sig över har också varierat stort genom åren. Den här bilden tog jag mest för att fota vågorna. Det våta på vägen är inte regn utan vågor som slagit upp. De tar också med sig stenar. Otroligt häftigt skådespel men jag kom på att dunväst kanske inte var världens mest våg-täta klädsel och retirerade.
Attans jag skulle ha rusat hem och hämtat teleobj Attans jag skulle ha rusat hem och hämtat teleobjektivet. Superkul när fåglarna tävlade om fisken. Deasutom en kort solglimt på det. Denna bild har jag klippt ur en större. Taget med 100 mm makro (mitt favoritobjektiv till allt utom fåglar). Canon 6D mark II (dvs gamla tunga långsamma trotjänaren som både har GPS har fixar höga ISO-tal).
När Picasso kolavippen för femtio år sedan i de När Picasso kolavippen för femtio år sedan i den aktningsvärda åldern av 91 år fick inte familjen begrava honom i byn där han bott de sista tolv åren av sitt liv (istället ligger han begravd i trädgården till sitt slott utanför Aix). Kommunistmiljonären var inte välkommen hälsade dåvarande borgmästare i Mougins. Nu har vindarna vänt och det första som möter en besökare är ett stort Picassohuvud. Gamla stan i Mougins är ett lustigt ställe. Det är en av dessa byar på en kulle där alla hus är byggda i cirklar med kyrkan i mitten. Det finns rester av en mur. Apelsinen står precis utanför den äldsta porten. Det som gör Mougins speciellt är att de satsat på att vara ett gastronomisk centrum. Det gör att en vardag i januari när de flesta av byns siaådär tre dussin gallerier är stängda så är det ändå fullt på den rymliga parkeringen.
Nu byter jag ämne till flora och fauna vid Medelh Nu byter jag ämne till flora och fauna vid Medelhavets kust. Först ut är trädaloe. I elva månader om året ett urtrist beläte men så i januari sticker det upp röda blommor och då är det ganska fint. Den kommer från Sydafrika, längre än så har jag inte kollat
Ladda mer... Följ på Instagram
Tweets by @KristinaHSvens

Arkiv

Följ mina nyheter

Kontakta mig
kontakt

Upphovsrätt © 2023 Kristina Svensson. Alla rättigheter reserverade.Tema Spacious av ThemeGrill. Drivs med WordPress.
  • Hem
  • Mina böcker
  • Nytt på denna sajt
  • Kontakta Kristina Svensson