Igår firade jag tjugo år i eller bredvid fädrens spår (läs om mitt första lopp). Jag var precis som förra året klädd i IK Sterns röda färger som funktionär (fast jag efter förra året sa aldrig mer). 2011 och 2012 var jag ansvarig för sternkontrollerna och tillbringade dagen i klubbens Evertsbergskontroll ett par kilometer före den officiella Vasaloppskontrollen. I år hade jag en annan roll. Morgon och förmiddag stod jag en bit före kontrollen i Tennäng, scannade av åkarleden genom teleobjektivet och hojtade sedan till mina klubbkollegor när det var sternare på ingång. Platsen var mer vald för att den var lämplig för att kunna förvarna och mindre som bra fotoplats. Konstaterar när jag går igenom bilderna att kameran inte riktigt klarat de kraftiga ljusskillnaderna på ett bra sätt. Hur som helst fastnade en och annan vasaloppsåkare på bild även om det blev lite suddigt ibland. Senare under dagen (efter världens möjligen långsammaste bilresa) var jag IK Sterns kontroll i Vasslan, har ett par bilder därifrån också.

Jag lägger upp bilder i kronologisk ordning allt eftersom under dagen (beskär och fixar till dem lite vilket tar en stund). Kanske kommer jag även skriva en rad eller två om min helg senare men jag skyndar ut med bilderna. Det är fritt fram att ladda ner och använda dem. Jag uppskattar dock om ni skriver varifrån ni fått dem. Är det någon som inte vill synas på bild så skicka bildens filnamn (Vasaloppet-siffra.jpg) till mejl [at] kristinasvensson.se så raderar jag den direkt.

Edit: 6 mars 2013. Efter två dagars arbete är nu alla bilder uppe. Jag har också plockat bort ett par stycken enligt önskemål. Notera att jag inte granskar bilderna ur aspekten styling-hos-fotoobjekten men som jag skrev ovan raderar jag bums bilder om önskemål inkommer.

Kristina Svensson
Bilder från Vasaloppet 2013
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.