Solen sken, spåren höll och i IK Sterns kontroll ett par kilometer före Evertsberg var det bara glada miner. En perfekt dag som resulterade i ganska många bilder. Runt 350 stycken ligger kronologiskt för att underlätta bläddrandet.

Till nästa år vänder vi på loppet och kör Mora till Sälen – ok? Eller åtminstone flyttar vi mig och/eller kontrollen till en annan böj där det inte är motljus! Eller, vänta nu, nästa år är det ju min tur att åka i spåret och överlämna langningen till andra :-).

Var är havet av sternmössor?

En sak som slår mig när jag bläddrar bland bilderna är hur få sternmössor det är. Jag upplever att det var fler sternkläder på Öppet spår-bilderna. Nu skulle det iofs kunna bero på att under Öppet spår fotade jag bara sternkläder, under Vasaloppet fotograferade jag alla som stannade till i kontrollen. Vilket mest var sternare (känns igen på de gröna märklapparna runt snöret till nummerlappen) men även en del andra behövande.

Några roligt klädda åkare fastnade också på bild, de ligger här.

En sak som blev extremt tydlig när jag skulle publicera bilderna ovan är exakt hur många skidåkare det är i Sveriges största Vasaloppsklubb! Jag var nära kollapsa över bildmängden! Så om förra året var en slitsam upplevelse i själva kontrollen, har jag i år slitit före och efter själva loppet. Om detta, livet i kontrollen har jag skrivit ett eget inlägg med (även det med rätt många bilder).

Fotona är tagna med en Canon Eos 400D med 70-200 mm objektiv samt med en Canon Eos 60D med sigma 30mm. Och tyvärr är kamerorna inte helt synkade i tid så några bilder har faktiskt hamnat lite okronologiskt.

Bilder från Vasaloppet 2011
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.
Taggar:     

En reaktion på “Bilder från Vasaloppet 2011

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.