Nu är det ett år (och några dagar) sedan jag la ut första inlägget på den här sidan! Ett inte särskilt minnesvärt inlägg med titeln under konstruktion. Dagen efter presenterade jag kort några tankar om mitt syfte och ambition med sidan. Den skulle vara mitt officiella hem på nätet, en förlängning av visitkortet, en plats för marknadsföring av mig själv och mitt företag. En statisk webbsida med länkar till olika projekt jag jobbade med samt en och annan nyhet.

Hur har det gått? Ja det har blivit 91 inlägg eller artiklar, betydligt fler än jag hade tänkt. En del, som surfresan till Norge, hade egentligen passat bättre i min reseblogg. Men jag vann resan på WebCoast och där var jag under mitt eget namn, medan min blogg fortfarande skrevs helt anonymt av karaktären Chefstomaten. Efter att i två år noga undvikit all typ av information som skulle kunna identifiera vem chefstomaten var, var jag inte riktigt beredd att plötsligt börja publicera bilder av mig själv i våtdräkt :-).

Oväntat beröm för sidan

En rätt stor andel av artiklarna här handlar om olika aspekter av bokutgivning. Det beror dels på att en stor del av mitt liv har cirklat runt detta det gångna året, men också på att jag fått respons att de läses och uppskattas. Tack alla som hört av sig, i kommentarer, via twitter eller mejl!

Bokutgivning har alltså hux flux blivit mitt huvudämne och “bigen” ett av de vanligaste sökorden för att hitta hit. Det allra vanligaste är dock Kristina Svensson, tätt följt av olika varianter på “nakenbadare” (orsakat av det här inlägget, jag tänkte mig inte för). Mitt allra mest lästa inlägg är dock fortfarande bilderna från Vasaloppet.

Jag har också fått beröm från ett par personer på själva strukturen på sidan. Först hade jag lite svårt att ta till mig det för den här sidan har verkligen blivit styvmoderligt behandlad. Jag vet inte hur många timmar jag har slitit med min blogg och sajten för min första bok. Jag har tänkt, jag har funderat, jag har testat, jag har slitit mitt hår. Den här sidan har alltid kommit i tredje hand, det är här jag kastat in grejer i femte timmen. Men kanske har all erfarenhet från de andra två sajterna hjälpt mig göra något rätt på denna?

Nyheter på kristinasvensson

Efter ett år är det dags att revidera sidan en aning. Jag har under sommaren modifierat min presentationstext i vänsterspalten och uppdaterat huvudsidorna skribent och inspiratör. Jag la till fler kontaktvägar efter påpekande från en samarbetspartner att jag var lite svår att nå (oups!) och fixade idag en om mig-sida, vilket skulle vara bra på många sätt enligt denna artikel (fast jag har inte fått det att funka som det ska – grrr). En annan person påpekade att sidan laddade långsamt och vips åkte ett cache-plugin in.

För att avspegla innehållet bättre har jag lagt till en ny kategori, böcker, för alla inlägg om att skriva och ge ut böcker, bokrecensioner och intervjuer med andra författare. Jag har börjat fila på en ny huvudsida med titeln bokutgivning med mina bästa tips. Ibland funderar jag på om jag borde flytta alla dessa inlägg till en alldeles egen webbsida istället. Det är den gamla frågan om att hålla sig till ett ämne kontra uppdateringsfrekevens, något jag brottas med på mina andra sidor också (läs förresten den här artikeln som förespråkar att man bloggar på flera sidor).

Vilken dag som helst ska jag i alla fall uppdatera sidan kommunikatör (trots att jag har blivit lite förtjust i dess tillfälliga skepnad). Rubriken på inlägget för ett år sedan, under konstruktion, är alltså fortfarande aktuell. En webbsida blir aldrig klar, den utvecklas i takt med att jag utvecklas. Får se var vi är om ett år, hoppas ni följer med!

Kristina Svensson
Ett år (och några dagar)!
Märkt på:

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.