Min specialitet är faktaspäckade, underhållande och lättlästa böcker, helst med något resetema. Flera av dem är rikt illustrerade presentböcker som sträckläses av entusiastiska läsare. En del av titlarna är skrivna i samarbete med andra författare.


Resor: reseberättelser, reseguider och annat reserelaterat

Upplev historiska Rivieran

Upplev historiska Rivieran

Följ med på utflykt till Rivierans historia. Vi besöker platserna är historiens vingslag känns extra starkt. Res till Rivieran hemma från din läsfåtölj eller få inspiration till egna utflykter.

Ett år runt Antibes

Ett år runt Antibes

Gastronomi och naturupplevelser på Rivieran serveras här. I en rikt illustrerad bok får du följa med runt Antibes. Där väntar dramatiska raviner, turkosglittrande havsvikar, dignande matmarknader och timjansdoftande platåer på besök. Res till Rivieran hemma från din läsfåtölj eller få inspiration till egna utflykter.

Ett år i Härjedalsfjällen

Ett år i Härjedalsfjällen

Ett år i Härjedalsfjällen bjuder på rikligt med fjällinspiration. Sju sinsemellan olika årstider presenteras i ord och bild. Strövtåg bland fjällbjörkar blandas med nya historiska rön. Allt kryddat med personliga anekdoter.

Strövtåg i Funäsfjällen

Strövtåg i Funäsfjällen

Res till Funäsfjällen utan att lämna din läsfåtölj. Du får snygga fjällblommor, dramatiska krigsminnen och randiga kossor i en och samma bok. Följ med mig på strövtåg i västra Härjedalen, från ripor till rokoko.

Mitt Nice

Mitt Nice

En personlig och rikt illustrerad reseguide till ständigt aktuella Nice – storstaden vid havet. Med utflykter till fots, tåg och bil runt franska Rivieran. Första utgåvan 2015, uppdaterat nytryck 2016 samt 2022.

Mitt Provence

Mitt Provence

En personlig reseguide till trevliga vingårdar, vandringsleder och romerska stenbumlingar i bland annat Avignon, Marseille, Aix, Arles, Gorges du Verdon och byarna i Luberonbergen.

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm

Presentboken som sätter guldkant på din resa genom att inspirera till avstickare. Följ med till Tygriket, bland gårdarna runt sjön Åsunden, genom äppeldalen, längs Vättern, runt Östgötaslätten och kusten i Södermanland.

Jakten på den perfekta puben

Jakten på den perfekta puben

Min debutbok från 2010 är en humoristisk reseberättelse från Wales full med udda fakta.

I samarbete med andra upphovspersoner

Att skriva böcker tillsammans med andra berikar böckerna.

Rivieran inom räckhåll

Rivieran inom räckhåll

Den mytomspunna franska rivieran har något för alla, särskilt för den som gillar tågsemester. Denna guide hjälper klimatsmarta resenärer att få en aktiv semester med guldkant. Författarna visar att Rivieran finns där, inom räckhåll även för dig som vill ta tåget hela vägen. Av Kristina Svensson och Maria Unde Westerberg.

Hundra nedslag i Mölndal

Hundra nedslag i Mölndal

Allt du inte visste om att du var nyfiken på dyker upp i Hundra nedslag i Mölndal. Mina texter till naturfotografen Mikael Svenssons foton.

Handböcker för författare och andra småföretagare

Författarboken

Författarboken

Det inspirerande och matnyttiga uppslagsverket för alla författare med allt från förlagskontrakt till försäljningskanaler via författarplattform finns nu i uppdaterad utgåva från 2017.

Nå ut med din bok

Nå ut med din bok

Handbok för dig som publicerat en eller flera böcker och vill ha hjälp att prioritera i utbudet av marknadsföringsmöjligheter utifrån dina förutsättningar.

Förverkliga din bokdröm

Förverkliga din bokdröm

En lätt-tillgänglig och peppande handbok i egenutgivning av Kristina Svensson och Joanna Björkqvist. Utgiven 2012.

10-serien från Tre hattar

Din självbiografi

Din självbiografi

Passa på och skriv boken om ditt liv! Idag är den perfekta dagen att skriva och publicera din självbiografi. För att hjälpa dig komma igång samt att komma i mål har vi skrivit en lättläst och inspirerande handbok. Vi är Kim

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär

Den solrosgula boken 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär är den tredje handboken för författare och andra kreativa yrkespersoner från Tre hattar – den rutinerade trion Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Denna gång tar vi oss an ämnet samarbete och på vilket

10 tips för att leva på din kreativitet

10 tips för att leva på din kreativitet

Vårda din kreativitet, prioritera din tid och höj dina inkomster, detta är receptet för en långsiktigt hållbar livsstil där du har ditt skapande som yrke.

10 misstag författare gör

10 misstag författare gör

Med glimten i ögat delar Kim M Kimselius, Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson med sig av egna och andras tabbar för att andra författare ska slippa göra onödiga misstag.

Böcker där jag bidragit

Böcker som jag antingen skrivit en mindre del i, bidragit med fotografier eller kortböcker.

Från ljugarbänken i Täby

Från ljugarbänken i Täby

Detta är en perfekt present till alla nuvarande, tidigare eller blivande Täbybor. Boken har en härlig tyngd och ger ett gediget intryck med papper som gör bilderna rättvisa. Läsaren tas med runt om i Täby i femton noveller. Jag har skrivit en novell och bidragit med många bilder.

Egenutgivarnas egna berättelser

Egenutgivarnas egna berättelser

Antologi med inspirerande och konstruktiva tips från egenutgivare. Utgiven av HOI 2013.

Mina krönikor i Mölndals-Posten 2012

Mina krönikor i Mölndals-Posten 2012

Elva krönikor från 2012 som tidigare varit publicerade i Mölndals-Posten är samlade i en kort e-bok.

Kommande böcker

Jag har en lång rad med manus och bokidéer som jag arbetar med mer eller mindre aktivt. En del av dem presenterar jag på sidan kommande böcker.

Säkraste sättet att inte missa en ny bok är att prenumerera.