Har du gett ut en bok själv eller funderar på att göra det? Passa på och nätverka under bokmässan nästa vecka. Här kommer tre (fyra) förslag.

Morgonmingel hos Hoi förlag – varje dag i D03:19

House of independents (förlaget som gett ut boken Lyckas med bokutgivning) har en helt ny affärsidé. Du som författare betalar utgivningen och får vinsten. Ok, vad är skillnaden mot att starta ett eget förlag? Jo två stora fördelar. Den första är att du får en kvalitetsstämpel, Hoi kräver att din bok godkänns av en av deras lektörer innan du får chansen ge ut hos dem. Den andra fördelen är tillgång till proffshjälp med alla de där jobbiga grejerna. Kolla exempelvis in vilket snyggt bokomslag som Brun Media gjort till RivieraRuffel. Nackdelen med Hoi är såklart att det kostar, och det kostar rätt rejält om man vill ha tillgång till det stora paketet.

Men morgonminglet är helt gratis. Hoi bjuder på frukt och fruktjuice och en chans diskutera bokutgivning. Hasta dit!

De arrangerar också två seminarier specifikt om egenutgivning, det ena, söndag kl 11 kommer jag delta i! 

Print on demand-tryckerier – varje dag (runt A02:66)

För den som har lägre ambitionsnivå, eller mindre pengar, finns det många print on demand-tryckerier som specialiserat sig på att ge ut din bok åt dig. Du behöver inte heller här starta eget förlag, om du inte vill. Gör som jag gjorde förra året, gå runt, ställ frågor och kläm på böcker. Är böckerna snygga? Får du förtroende för företagen? Vad kostar deras tjänst?

De största, recito, finns i monter A02:66. GML print on demand där jag tryckte och gav ut Jakten på den perfekta puben står i A03:51 och antagligen står alla andra företag där i krokarna.

Vill du göra dina skrivkollegor glada – passa på och köp lite böcker också!

Tillsammans är vi starka – egenutgivarförening – lördag

Det finns många forum för att peppa varandra att skriva klart en bok men färre för den bit som tar minst lika mycket tid, att ge ut, marknadsföra och sälja boken. Hanna Lans har tagit initiativ till en egenutgivarförening (eventuellt aningen påhejad av mig) och bjudit in alla som vill att träffas under lördagen 24 september 2011 på bokmässan. Tid diskuteras just nu, lunch eller em-kaffe.

Kom och berätta vad du skulle vilja att en egenutgivarförening gjorde? En tanke är att gå ihop om en bokmonter på nästa års bokmässa, andra att hjälpas åt med införsäljning till bokhandlare eller att bara dela med sig av sina bästa marknadsföringsidéer.

Jag vill gärna träffas!

Om det är någon som vill träffa mig och bolla idéer eller byta böcker (jag säljer dem också ifall du inte har något bytesobjekt) så följ mig på min Facebook-sida, via twitter (@kristinahsvens) eller skriv en rad nedan så stämmer vi träff! Jag kommer finnas rätt ofta i Hoi:s monter med mina böcker eftersom jag vann en plats hos dem!

Finns det fler grejer man inte bör missa under bokmässan?

Kristina Svensson
Egenutgivare – se hit!
Märkt på:                    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

8 reaktion på “Egenutgivare – se hit!

 • 16 september 2011 kl. 12:52
  Permalänk

  Jag hade gärna kommit om jag varit på plats. Jag såg på Debutantbloggen om den korta men talande konversationen du haft – humor. Ha en trevlig helg! :-)

  Svar
  • 16 september 2011 kl. 13:00
   Permalänk

   Synd att du inte kan komma! Ett annat år…

   Och ja, hur korkad (hemmablind) får man bli?

   Svar
 • 16 september 2011 kl. 14:38
  Permalänk

  Vilken stad?
  Hälsn.
  Erika.

  Svar
  • 16 september 2011 kl. 15:03
   Permalänk

   Förlåt, man blir lätt hemmablind. Den stora bokmässan Bok & Bibliotek i Göteborg!
   Vi som ska träffas på egenutgivarföreningen kommer dock från olika delar av landet, det är därför vi träffas under bokmässan, då flera har rest till Göteborg av denna anledning.
   Var bor du?

   Svar
   • 20 september 2011 kl. 22:11
    Permalänk

    Ja, lite sent kanske…men jag bor i Umeå.

    Svar
    • 21 september 2011 kl. 07:52
     Permalänk

     Du får satsa på bokmässan nästa år!

     Svar
 • 17 september 2011 kl. 12:36
  Permalänk

  Hallå, Kristina, jag vill väldigt gärna träffa både dig och Hanna Lans på mässan (och du vet vilken mässa jag menar) och gärna i samband med en egenutgivarförening, är så nyfiken på detta:-)

  Svar
  • 18 september 2011 kl. 12:20
   Permalänk

   Hej Lotta, Vad skoj! Just nu verkar det luta åt lunch på lördagen för egenutgivarföreningen. Ska bli kul träffas och se vad vi kan koka ihop och hur man kan jobba ihop.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.