Oavsett vad som står först på visitkortet försöker jag leva som jag lär. Oavsett om jag arbetar i näringsliv, föreningar, kommun, universitet, egen verksamhet eller kulturinstitutioner så är en röd tråd att jag älskar att dela med mig, inspirera och motivera omgivningen.

Inspirera genom att berätta om min resa 

Det gäller att alltid se möjligheter. När min chefsroll omorganiserades bort från AstraZeneca, alternativen inte var av intresse, och antalet jobb mitt i värsta lågkonjunkturen för en expert på långsiktig kompetensförsörjning och employer branding var närmare noll, ja då bestämde jag mig för att utnyttja tillfället till att fullfölja en gammal dröm. Jag plockade upp ett bokmanus ur byrålådan, skrev klart och publicerade det. Resan från färdigt manus till tryckt och såld bok har jag skrivit om i en rad inlägg.

Jag är så otroligt stolt över att min berättelse har inspirerat andra att ge ut sina böcker! Något jag hoppas göra ännu mer i Egenutgivarna.

Mångsidig ledare som motiverar andra till handling

Det gäller att kunna motivera andra. Jag utövar ett situationsanpassat ledarskap med fokus på att motivera, coacha och utveckla människor i medgång och motgång. Min erfarenhet av att leda är samlad från olika områden t ex arbetsgrupper, föreningar, som chef över underställda medarbetare och ledare av ideella. I alla situationer fokuserar jag på kommunikation och att utveckla individen för att driva verksamheten framåt.

Jag gillar att leda människor, jag gillar att strukturera upp projekt och jag gillar när många jobbar mot samma mål.

Vetenskapsinspiratör med rätt att roa

Det gäller att göra rätt. Sedan 1992 har jag i olika former varit engagerad i att popularisera naturvetenskap och teknik. Syftet har framför allt varit att öka intresset för naturvetenskaplig utbildning bland ungdomar men också generellt bland allmänheten. Teater, texter, dialog och utställningar är några av de verktyg jag använt. Jag har stått på scen i Sverige och Storbritannien, skrivit manus både åt mig själv och till andra. Roa, aldrig förlöjliga, förklara fakta, inte sprida mystik, det är så jag jobbar.

Jag har en MSc i Science Communication från Storbritannien och har både varit utförare av projekt, agerat expert samt finansierat projekt. Idag har jag en god kännedom om vilka arbetsmetoder som ger resultat när man vill jobba med att förändra attityder.

En bild av yrket vetenskapskommunikatör ges i min bok.

Vackra bilder på kontoret

Det gäller att vara positiv. Jag är en entusiastisk amatörfotograf: naturbilder, konstiga skyltar och franska bakverk, allt fastnar. De bästa bilderna hamnar i en fotokalender som jag sätter på kontoret. När jag behöver inspiration, då tittar jag på månadens bild. (PS! Mina strävanden att bemästra en stadigt ökande mängd objektiv kan följas i min fotoblogg.)

november-2015-katter

Picture 1 of 63

Katter finns överallt. De här fångade jag i gamla staden i Cannes, Suquet. #runtAntibes

Varje månad publicerar jag en bild ur årets fotokalender, läs mer om de olika bilderna i varje månads inlägg

 

Dela vidare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *