Dan före dan! Jag har målat naglarna blåa, svurit några ramsor över DHL, efter mycket velande satt mässpris på min bok (170 kr mot normalt 180 kr) samt cyklat till svenska mässan med en ryggsäck full med böcker. Just nu försöker jag tvätta lite kläder och fundera på vad jag glömt.

Svordomarna gäller att mina visitkort verkar ha fastnat på Heathrow. DHL körde dem ut och in och registrerade dem några gånger igår men verkar sedan ha glömt bort dem i något hörn istället för att sätta dem på ett plan. Grr.

Tacksam över att mina böcker åtminstone inte är på vift. Varje gång mamma kommer hem till mig säger hon “men oj vad många böcker du har kvar”. Och jag har svarar att det är mitt lager, det är alltid bra ha ett lager för “man vet aldrig när man behöver dem”. Och se, man kan exempelvis vinna en plats på bokmässan!

Alla är busy busy med att bygga montrar

Lars Ramble (till vänster) och Sölve Dahlgren hänger upp en vepa i Hoi:s monter tidigare idag.

Repeterar: jag håller alltså till i Hoi:s monter, mitt emot Babel-studion och Café Gävleborg (nära Scandinavium-entrén). Jag kommer vara där av och till alla fyra dagarna, så hojta till om du tittar förbi (en skylt med mitt telefonnummer finns i montern). Lördag kl 16.30 pratar jag om min bok och söndag kl 11 pratar jag egenutgivning tillsammans med Lars och Sölve.

Bra skor ett måste för mässbesökare

Jag har hittat två bra guider till bokmässan. Petra Jankov Picha på Breakfast Book Club tipsar i Bokmässan for dummies 2.0 att det är vinmingel torsdag kväll och att det är kraftiga rabatter söndag precis före stängningsdags. Malin Johansson tipsar om ryggsäck & kontanter (för alla bokinköp) samt påtalar vikten av bra skor. Det där med skor återkommer i de här budorden från Kalla Kulors Hans-Olov Öberg (de är skrivna för två år sedan men ständigt aktuella). Hmm, det får väl bli favoritgympadojorna då, trots att de vid det här laget har fler hål än ett ordinärt durkslag. Men jag är iaf snygg i håret.

För övrigt så funkar nu bokmässans widget som (jag tycker den) ska och igår började jag planera mitt tredje bokprojekt.

Dagens lärdomar från bokmässan

Lager av böcker & visitkort är bra.

Bekväma skor ett måste.

 

Kristina Svensson
Dan före bokmässan
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Dan före bokmässan

  • 21 september 2011 kl. 19:07
   Permalänk

   Då hinner jag bli ganska hungrig men jag är flexibel.
   Om restaurang mix är öppen har de bra mat (den är kallad festvåning på mässans webbsida men finns med i bokmässeprogrammet).

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.