Hoppa till innehåll
Kristina Svensson

Kristina Svensson

vetenskapskommunikatör – föreläsare – författare

Meny

  • Böcker
  • Pressrum
    • Pressbilder
    • I media
    • Kontakt
  • Om Kristina Svensson
    • FAQ
    • Prislista
    • Integritetspolicy
  • Prenumerera
  • Kontakt

bokbranschen

Bokmässa eller inte bokmässa i år, vad tycker du?

Bokmässa eller inte bokmässa i år, vad tycker du?

Vad tycker du? Ska jag lägga in Bokmässan i årets kalender? Arrangerar du något event där jag kan bidra som föreläsare eller moderator? Eller är det bättre att jag prioriterar att jobba med mina kommande titlar? Inlägget innehåller en kavalkad av mina Bokmässor från storögd nybörjare till etablerad författare.

Kristina Svensson 15 februari 201923 januari 2019 bokbranschen 2 kommentarer Läs mer

Reflektioner från Bokmässan 2018

Reflektioner från Bokmässan 2018

På årets mässa hade jag fem titlar till försäljning, vilket är rekord för mig. Dessutom sålde jag en sjätte i baren under fredagen. Inte illa för att vara mässa som jag verkligen inte förberett särskilt väl. Tack för i år!

Kristina Svensson 30 september 201830 september 2018 bokbranschen 1 kommentar Läs mer

Mina böcker är på Bokmässan på egen hand

Mina böcker är på Bokmässan på egen hand

Medan jag testar ost och utforskar vandringsleder (samt distansjobbar en del för Medtech4Health) så klarar sig mina böcker utmärkt på egen hand på Bokmässan. Fyra av dem säljs i två olika montrar i år.

Kristina Svensson 30 september 20171 oktober 2017 bokbranschen 2 kommentarer Läs mer

Därför väljer jag Antibes istället för Bokmässan 2017

Därför väljer jag Antibes istället för Bokmässan 2017

I år prioriterar jag att arbeta på ”Strövtåg i Antibes” på plats på franska Rivieran i september och hoppar över Bokmässan i Göteborg. I texten resonerar jag om den resa jag gjort under de sju mässor jag varit på samt berättar varför jag väljer att sätta mina läsare först.

Kristina Svensson 22 april 201711 juni 2017 bokbranschen, nyheter 3 kommentarer Läs mer

Reflektioner från kursen ”Nå ut med din bok”

Reflektioner från kursen ”Nå ut med din bok”

Det är kul att hålla kurs, särskilt när ämnet engagerar och intresset är stort. Det blev fyra fullsatta kurser med ”Nå ut med din bok” med många intressanta diskussioner. Dessutom upplever jag en attitydförändring bland deltagarna jämfört med för två år sedan.

Kristina Svensson 16 april 201721 mars 2018 bokbranschen 2 kommentarer Läs mer

Ny kurs: ”Nå ut med din bok” – med Författarförbundet

Ny kurs: ”Nå ut med din bok” – med Författarförbundet

I månadsskiftet mars-april 2017 kommer jag att turnera runt i landet med min nya kurs ”Nå ut med din bok”. Den handlar om allt från att läsarna ska känna till att en bok existerar till att förflytta boken rent fysiskt (elektroniskt) till läsarna. Kursinnehållet bygger på de frågor som Författarförbundets kansli ofta får.

Kristina Svensson 14 mars 201721 mars 2018 bokbranschen, nyheter Inga kommentarer Läs mer

Referat: #Boken 2017 – Böckernas Sverige

Referat: #Boken 2017 – Böckernas Sverige

Årets branschkonferens för bokhandlare och förläggare hade delvis fokus på digitalisering och delvis statistik. Försäljningen ökar – om man räknar in alla format och kanaler. Sedan är bilden splittrad.

Kristina Svensson 14 februari 201714 maj 2022 bokbranschen 5 kommentarer Läs mer

Referat: Besök på Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek

Referat: Besök på Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek

Äntligen blev några av mina teorier om bokbranschen bekräftade på ett positivt sätt, det vill säga hur man SKA göra – så entusiastisk lät jag efter ett besök på Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek. Läs vidare för att få reda på varför.

Kristina Svensson 14 februari 201718 februari 2017 bokbranschen 3 kommentarer Läs mer

3 mössor min royalty när Nina Cronee (fd Nina Larsdotter) gör konkurs

3 mössor min royalty när Nina Cronee (fd Nina Larsdotter) gör konkurs

Min tidigare samarbetspartner Nina Cronée och hennes LITET förlag är försatt i konkurs. Det betyder att jag förlorar 1,5 års intäkter från ”#författarboken”. Det som svider mest är att jag förlorar extra mycket pengar för att jag litade på Nina Cronee och behandlade henne som en vän.

Kristina Svensson 4 februari 201719 november 2017 bokbranschen 3 kommentarer Läs mer

Reflektioner från Bokmässan 2016

Reflektioner från Bokmässan 2016

Årets mässa bjöd på både höjdpunkter (som att nya boken sålde slut) och floppar (som att jag missade det viktiga ordet NEJ). Nästa år hoppas jag att träffa fler av er som följer mig i sociala medier. Jag ber om ursäkt om jag missade någon i år, förklaring finns i texten.

Kristina Svensson 26 september 201615 mars 2017 bokbranschen 5 kommentarer Läs mer
  • « Föregående

Välkommen!

Du har hittat till vetenskapskommunikatören, föreläsaren och författaren Kristina Svenssons hem på nätet. Jag blir på bra humör av gott kaffe, av rimfrostiga träd och färgglada nagellack. Syns emellanåt i Mölndal, Funäsfjällen eller Antibes.

/Kristina

Prenumerera på nyheter

Mina böcker

Mina böcker

Färgstarka rikt illustrerade presentböcker med smultronställen och strövtåg i södra Frankrike och Sverige. Plus en handfull matnyttiga handböcker för författare. Det är Kristina Svenssons bibliografi. En del titlar är skrivna i samarbete med andra författare.

Läs mer

Nästa bok

Vill du ha ett specialskrivet mejl när nästa bok går att beställa?

kristinahsvensson

Kan vi låtsas att detta är en val och inte tiond Kan vi låtsas att detta är en val och inte tionde bilden av #Hagbyeken? Inte vilken val som helst utan rätt sorts val, en Nordkapare. Jag tänkte skriva en rad om valjakt och tydligen får Instagrams algoritmer spunk om inte bild och text hör ihop. Jag borde därmed lägga denna text på min blogg istället. (Den kanske hamnar där så småningom.) Nåväl. Valjakt var det. Inte idag utan på 500-talet (vilket är en aning innan jag började traska runt med en kamera). 
Spelbrickor av valben är ett vanligt fynd när arkeologer gräver i södra Sverige. De är så vanliga att det måste ha funnits en närmast industriell tillverkning av dem någonstans. Valbenen är alla från det som på engelska kallas för right whale för att de flöt när man dödade dem. Att det bara är Nordkapare visar att råvaran jagats (hade man nöjt sig med strandade valar hade arterna varierat). Troligen jagade man dem uppe i Nordnorge. (Hade jag haft plats skulle jag lägga till lite om båtbygge, överjakt och den genetiskt mkt blandade befolkningen men jag sparar det). Från Nordkap har spelbrickorna fraktats på något sätt. Det finns en mycket trolig färdväg. Nämligen med båt till Trondheimsfjorden och sedan transport landvägen på det nätverk av stigar som idag kallas St Olofsleder. En del av dessa går rakt genom Härjedalen. 
Tycker du sådant här är intressant och vill läsa mer (som inte är skrivet m pekfingervalsen på mobilen) så spana in min bok Ett år i Härjedalsfjällen.
Historiskt fanns två grenar av den italienska fam Historiskt fanns två grenar av den italienska familjen Grimaldi. En styrde och ställde i Cagnes & Antibes medan den andra hängde i Monaco-Roquebrune. På bilden står jag i tornet till slottet de byggde i Haut de Cagnes. Det är från en av mina researchturer. I fjorton år har jag mer eller mindre flitigt jobbat med ett stort verk med arbetsnamnet "Strövtåg runt Antibes". För tio år sedan tyckte jag att jag var såpass klar att jag satte ett utgivningsdatum. Men jag blev inte riktigt nöjd. Så jag har petat vidare. Övat mig på andra böcker. Jag har nu enormt mycket material och tiotusentals foton. Några hundra av de bättre bilderna har visserligen  hamnat i andra böcker, som Rivieran inom räckhåll, Mitt Nice och Mitt Provence. Nu har materialet kommit fram och jag leker hela havet stormar med strukturen. Jag flyttar runt runt kapitel och så bläddrar jag genom fotomapp efter fotomapp. Idag har jag mest kikat i de äldsta mapparna vilket var skoj för jag hittade mycket som förändrats till idag. Vilket ger möjligheter till före och efter-bilder. Nutidshistoria helt enkelt. Det kan ju vara käckt eftersom stora delar handlar om äldre historia. Grimaldis är för övrigt med på ett litet hörn.
Idag har jag haft ett trevligt samtal med en kursd Idag har jag haft ett trevligt samtal med en kursdeltagare som är nyfiken på att starta en reseblogg och funderade på om hon skulle satsa på blogg eller Instagram. Jag förordade blogg om hon vill skriva texter för här är så stort fokus på rörliga bilder just nu. Jag vet inte om det bara är mitt flöde men jag har sett flera personer som verkar väcka liv i gamla bloggar eller lämnar sociala medier helt. Det gör inte jag för jag gillar visa upp nina nytagna foton (denna bild från långpromenad igår). Men jag försöker samtidigt lägga mer tid på mina bloggar. Någon mer som också sitter och velar?
Om någon vecka kommer bergen väster om Cannes at Om någon vecka kommer bergen väster om Cannes att vara alldeles gula. Mimosa kallas trädet här men den tillhör inte mimosa-släktet utan är en akacia. Blomningen har börjat på vissa träd. Trädet (som troligen rymt från blomodlingar) växer nästan överallt men vägen från Mandelieu till Tanneron är särskilt vacker. Den är i och för sig vacker året runt.
Rivieran är precis som Härjedalsfjällen ett omr Rivieran är precis som Härjedalsfjällen ett område där gränsen mellan länder flyttats fram och tillbaka. Länge var gränsen mellan Provence och olika italienska stadsstater floden Var. Vilket är floden väster om Nice. Men nuförtiden ligger gränsstationen mellan Frankrike och Italien precis öster om Menton Garavan. Mängden pappersarbete som krävs för att ta sig över har också varierat stort genom åren. Den här bilden tog jag mest för att fota vågorna. Det våta på vägen är inte regn utan vågor som slagit upp. De tar också med sig stenar. Otroligt häftigt skådespel men jag kom på att dunväst kanske inte var världens mest våg-täta klädsel och retirerade.
Attans jag skulle ha rusat hem och hämtat teleobj Attans jag skulle ha rusat hem och hämtat teleobjektivet. Superkul när fåglarna tävlade om fisken. Deasutom en kort solglimt på det. Denna bild har jag klippt ur en större. Taget med 100 mm makro (mitt favoritobjektiv till allt utom fåglar). Canon 6D mark II (dvs gamla tunga långsamma trotjänaren som både har GPS har fixar höga ISO-tal).
När Picasso kolavippen för femtio år sedan i de När Picasso kolavippen för femtio år sedan i den aktningsvärda åldern av 91 år fick inte familjen begrava honom i byn där han bott de sista tolv åren av sitt liv (istället ligger han begravd i trädgården till sitt slott utanför Aix). Kommunistmiljonären var inte välkommen hälsade dåvarande borgmästare i Mougins. Nu har vindarna vänt och det första som möter en besökare är ett stort Picassohuvud. Gamla stan i Mougins är ett lustigt ställe. Det är en av dessa byar på en kulle där alla hus är byggda i cirklar med kyrkan i mitten. Det finns rester av en mur. Apelsinen står precis utanför den äldsta porten. Det som gör Mougins speciellt är att de satsat på att vara ett gastronomisk centrum. Det gör att en vardag i januari när de flesta av byns siaådär tre dussin gallerier är stängda så är det ändå fullt på den rymliga parkeringen.
Nu byter jag ämne till flora och fauna vid Medelh Nu byter jag ämne till flora och fauna vid Medelhavets kust. Först ut är trädaloe. I elva månader om året ett urtrist beläte men så i januari sticker det upp röda blommor och då är det ganska fint. Den kommer från Sydafrika, längre än så har jag inte kollat
Ladda mer... Följ på Instagram
Tweets by @KristinaHSvens

Arkiv

Följ mina nyheter

Kontakta mig
kontakt

Upphovsrätt © 2023 Kristina Svensson. Alla rättigheter reserverade.Tema Spacious av ThemeGrill. Drivs med WordPress.
  • Hem
  • Mina böcker
  • Nytt på denna sajt
  • Kontakta Kristina Svensson