Jag har haft ebb i visitkortsförrådet ett tag men jag har väntat med att trycka nya, för jag vill ha med bokomslaget för Antibes-boken och det förutsätter att bokomslaget existerar… Men jag kan ju inte gå på bokmässa utan visitkort så det var bara att trycka visitkort med Wales-boken (det är ju den jag kommer ta med till bokmässan).

Detta låter lätt men inget är lätt när man har ont om tid. Eftersom jag var sent ute och behöver många kort försökte jag hitta ett närmare och billigare tryckeri än min favorit, Moo Card i Storbritannien. Men jag la snabbt ner det, bättre betala för svindyr expressfrakt och veta att produkten blir bra.

En god vän är 3D-animerare och erbjöd sig göra om mitt bokomslag till en 3D-bild av en bok. Coolt! Stressnivåerna steg dock för varje dag den nästan var klar. Resultat: skitfräckt! Förutom att färgerna blivit fel. Istället för en klarglad röd cyklist har jag “en hundskit i hörnet” (för att citera en person jag visade bilden för). Jag kan ha fel men det känns inte helt rätt sälja sin bok med hjälp av hundskit.

Själva bokomslaget har fel proportioner: antingen titel eller författarnamn försvann. Återstod den 3D-bild som HOI förlag tog fram till en broschyr. Rätt färger men låg upplösning. För låg för att meritera 1300 kronor och 400 visitkort till bokmässan. Åtminstone kände jag det så då, uppjagad på nattkvisten. Till slut beställde jag 24 visitkort med denna bild. Alltså, hur långt tänkte jag att 24 visitkort räcker på en bokmässa?

Får antagligen ta till några av de övriga 176 visitkorten med foton på. Jag försökte välja bilder som associeras med Frankrike. Min testtittare sågade dock de flesta av mina förslag (dock inte vitlöken). I gengäld godkände hon kaffekoppen nedan som fransk bild, trots att den är tagen i Göteborg. Får se vilket som blir mest populärt. Förutsatt att visitkorten nu kommer fram i tid, enligt Moos egna kalkyler anländer de under, snarare än före bokmässan. Håll tummarna för att leveransen blir tidig (det var den förra gången)!

Blir du intresserad av att testa Moo, använd gärna min refer a friend länk (så får du dessutom 10% rabatt). Korten är verkligen skitsnygga och är man ute i lite bättre tid och skippar expressfrakt är de inte ruskigt dyra.

 

Kristina Svensson
Nya visitkort till bokmässan
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.