Jag har ett stort karaktärsfel (jaja, jag har säkert flera men just nu är det ett särskilt jag tänker på) och det är att ibland när jag har otroligt mycket jag borde göra, så mycket att jag inte kan se i vilken ände jag ska börja för det finns inte en chans jag kan göra allt jag i min perfektionism och överambition anser jag borde göra, ja då kan det hända att jag gör något helt annat. Istället för att ta tag och beta av det jag (anser jag) borde göra, så börjar jag fokusera på någon oväsentlig detalj.

Jag har haft sådana tendenser den här helgen. Istället för att skriva klart min Antibes-bok, eller faktiskt förbereda mitt framträdande på bokmässan (få ihop önskemål om bokutgivning och romantik med pubar – hepp!) har jag ägnat mig åt pill bakom kulisserna på webbsidorna. Jag har bytt SEO-plugin, installerat cache-programvara och kämpat för att få in ett foto i sökresultatet (ska visst gå att göras med länkar rel=”me” och rel=”author” men inte fan har det funkat för mig). Viktigt? Tja. Akut? Definitivt inte!

Och så har jag gått med i bokmässans community. Det var väl iofs ingen dålig idé. Man kan söka i det digra mässprogrammet, klicka på de punkter man tycker låter intressant och skapa sitt eget schema. Bra!

Sedan har de också en widget som man kan lägga på sin sida/blogg så att allt man skriver på community:t även syns på sidan. Bra idé tyckte jag och la till på min förstasida. Det är bara det att det inte funkar så bra.

Så här ser min sida på bokmässans community ut. Som ni ser har jag varit inne lite varstans, i grupper och under olika programpunkter och sagt både det ena och det andra (fast bara en bråkdel av detta syns här). Hur många av dessa har hamnat här på min webbsida?

Jo summa en!

Ni ser att jag också ringat in inställningar ovan. Om man klickar på inställningar så kommer man till en ny meny. Det är här jag hittat widgeten för övrigt. Och som ni ser, det som står längst ner under widgeten är också det enda som hamnar på min webbsida.

Sur! Sur och less på saker som inte funkar men mest sur på mig själv som slösar bort energi på att bli sur över sådana oväsentligheter. Ok, värdelös widget, då är det bara att strunta i community:t och kommunicera  med andra mässbesökare via twitter istället. Så, härmed är det slutsurat och slutslösat.

Edit: 20 september. Bokmässan tog till sig min feedback, widgeten funkar nu så att den tar med allt man skriver. Hurra!

Kristina Svensson
Sur på bokmässans community
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Sur på bokmässans community

 • 19 september 2011 kl. 13:23
  Permalänk

  Hej Kristina! Har precis svarat på ditt inlägg i gruppen synpunkter på communityn, men vill gärna göra dig uppmärksam på att vi tar dina synpunkter till oss ven här! Widgeten hämtar de inlägg man skrivit, men inte kommentarer på dessa. Vi ser över detta, tack för dina synpunkter!

  Svar
  • 19 september 2011 kl. 14:43
   Permalänk

   Hej Hanna! Vad bra! Jag ska in och kika på communityn senare men just nu jobbar jag med en kompis webbsida :-)

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.