Jonas Ransgård och Emilia Liljeström (i egenskap av ordförande i Universeum respektive Chalmers studentkår) har skrivit en debattartikel i dagens GP om den hotande Ingenjörsbristen. Artikeln rör upp en massa känslor. Först blir jag superglad över att det uppmärksammas, sedan frustrerad för jag har läst liknande artiklar i snart tjugo år nu.

I många år jobbade jag heltid (idag ideellt) med denna fråga. Jag har sett projekt baserade på museer, science centers, näringsliv, universitet, forskningsråd och fackförbund. Hela jag bubblar av idéer och synpunkter när jag läser debattartikeln. Min första tanke var att skriva ner dem i ett blogginlägg. Men så var det ju det här med att koncentrera sig på högprioriterade saker först. Dessutom är det fara värt att ett sådant blogginlägg skulle bli lika långt som en ordinär bok.

Istället twittrade jag om min frustration att det finns så mycket att säga om detta. Och vips så ledde det till en konkret diskussion som ska föras vidare över lunch med @Dr_PO. Kanske leder det till en bok?

(Tills dess så kan den som vill veta mer med fördel läsa min första bok, namnet till trots är det inbakat en och annan vass formulerad åsikt i ärendet.) 

Debattinlägg om ingenjörsbrist rör upp känslor och leder till konkret idé
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Debattinlägg om ingenjörsbrist rör upp känslor och leder till konkret idé

 • 28 september 2011 kl. 18:37
  Permalänk

  När är lunchen?
  Får man vara med?

  /undrar Jonas Ransgård

  Svar
  • 28 september 2011 kl. 18:45
   Permalänk

   Hej Jonas,
   Vi körde extremt snabba ryck och åt lunch samma dag. Men vi lunchar gärna igen och berättar hur vi tänkt och får input!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.