Igår var jag helt till mig av entusiasm över att ett blogginlägg jag skrivit för World Transplant Games hade fått 80 “gillningar” på ett par timmar. Jag tyckte det var imponerande statistik och tänkte att nu vet jag hur man gör för att få många besökare till sin blogg, man skriver om kungligheter. Ha! Hur kunde jag bli imponerad av 80, det är ju ingenting!

Jag publicerade som sagt tre inlägg igår och när jag vaknade i morse så kollade jag statistiken på alla tre. Och fick en chock. 611 gillningar på ett av dem. Jag tänkte att FB-funktionen hade havererat men det har sakta men säkert ökat precis hela dagen. Det passerade just 800-strecket. 800!

Det är ju helt fantastiskt att vara med om detta och visar hur uppskattat det arbete vi gör i sociala medier-gruppen är. Verkligen motiverande!

Formel för att skriva rekordinlägg

Så vad var den magiska formeln i rekordinlägget? Tja, jag kan ju inte veta exakt men jag tror på följande. Texten var kort, hade en lättsam ton och ackompanjerades av sex riktigt bra bilder på deltager in action. Dessutom innehöll inlägget relevanta länkar som folk hade efterfrågat och det var lite bakom-kulisserna-info om vårt arbete.

Kan jag upprepa succén? Inte ikväll i alla fall. Jag är helt slut. Har haft en hektiskt dag idag och flängt mellan golf, innebandy, bowling och en ceremoni i Domkyrkan. Orsaken till flängandet är att jag guidat runt en dam som jobbar på IOK. Det bästa med detta var den privatchaufför som ingick. Det underlättade verkligen, framför allt som jag inte hade en aning om var bowlingen ägde rum.

Rekord i tårar i Domkyrkan

Det finns ett antal olika varianter på den badge som alla deltagare på World Transplant Games har om halsen. På min står det Staff, det finns också Athlete, Supporter, Visitor, Ambassadeur och Partner. Sedan finns det Living Donor och Donor Family också. Jag tror jag kommer börja grina varenda gång jag ser en av de sistnämnda framöver. I Domkyrkan var det nämligen två mammor, en från Sverige och en från USA som talade. Mamman från USA var här för att se en av sin sons njurar delta i en ny kropp. Hon hade en guldmedalj runt halsen som hon fått från en tävlande som tack. Den andra mamman inledde med: jag har en son i himlen och en på jorden…

 

 

Kristina Svensson
Jag hade visst noll koll igår!
Märkt på:                    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Jag hade visst noll koll igår!

  • 1 juli 2011 kl. 21:20
   Permalänk

   Ja, det känns sådär… Särskilt som man vet att det står tusentals människor i transplantationskö. Desto viktigare att sjukhusen verkligen tar vara på alla potentiella organdonatorer.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.