Idag börjar Bokmässan! Dagen börjar helt fantastiskt bra genom att vi och vår bok är med i TV4 Göteborgs morgonsändningar. Se inslaget här.

Det är bara Joanna Björkqvist som hörs i klippet medan jag packar upp våra böcker. Det var egentligen tänkt om inte tvärtom så i varje fall var det meningen att ni skulle ha hört mig i bild också. Men jag tror jag gjorde ett misstag. Joanna är gammal nyhetsjournalist och hade inpräntat i mig att jag måste ge korta svar för att ge journalisten en chans att klippa ihop ett bra inslag. Så när jag intervjuades om föreningen Egenutgivarna (vilket sas vara den tänkta vinklingen) så fokuserade jag på att göra just det. Ge korta svar. Superkorta svar. Jag gav alla svar i en mening, inte två-tre som när jag tidigare intervjuats av tv. När jag nu hör och ser Joannas långa svar så inser jag att mina oneliners nog blev i kortaste laget… Hur som helst är det ett mycket trevlig inslag!

Jag brukar dessutom säga att varje dag jag lärt mig något nytt är en bra dag och jag lärde mig att något på kuppen. Och om det nu blev vår bok och inte föreningen som blev fokus på inslaget – tja det var inte dumt alls för min personliga del. Ovanpå detta så läser jag ett trevligt inlägg i Breakfast Bookclub skrivet av Petra Jankov Picha. Kul att bli kallad driftig.

Idag kom också en artikel med titeln Förläggarfeber hos frilansar i e-tidningen FrilansJournalisten. Jag är intervjuad och ger min syn på både det ena och det andra (inga korta svar här inte :-)).

Avrundar med några bilder från bygget av montern idag.

Helene Kolseth förbereder vår Wall of Fame där alla porträtt ska sitta.

Mia Nilsson, Petra Jankov Picha, Teuvo Lathinen, Elin Holmerin, Ingela Nilsson, Tanja Dianova och Helene Kolseth fyller våra bokhyllor.

Jag vill också passa på och ge en stor eloge till John Nixon och Stefan Steve Karlsson. De är två trevliga medlemmar i föreningen som trots att de själva inte är utställare kom och la några timmar på att hjälpa till. John sprang fram och tillbaka med utställarkort allt eftersom det droppade in nya personer och Stefan gjorde en akututryckning till IKEA och handlade gavlar till våra bokhyllor. Det är tillsammans vi gör det och jag hoppas se er och era böcker nästa år.

Stefan Wern från tv4.

Kristina Svensson
TV4, FrilansJournalisten och Bokmässa
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

3 reaktion på “TV4, FrilansJournalisten och Bokmässa

 • 27 september 2012 kl. 10:58
  Permalänk

  Har inte sett klippet, går ej på datorn eller mobilen, men heja heja! Synd att du inte kom med ;)

  Fokus på er bok är ju indirekt fokus på Egenutgivarna, så det är toppen!

  Svar
 • 27 september 2012 kl. 21:03
  Permalänk

  Du har helt rätt. Reklam för boken innebär också reklam för föreningen. Och vice versa. Huvudsaken är att vi kommer ut med budskapet!

  Svar
 • Pingback:En vecka senare ... - egenutgivarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.