Den här platsen har så vitt jag vet inget namn men alla med lokalkännedom vet var man menar. Precis här stryker Varbergsvägen mellan Åsa och Tjolöholm som allra närmast havet. Busshållplatsen heter By, på Instagram är närmaste punkt Ölmevalla kyrka och på Lantmäteriets karta får jag upp fastighetsbeteckningarna Kungsbacka Harestorp 3:3 respektive Boberg 1:37.

Ibland går havet nästan ända upp till vägen, ibland betar det svartvita kor på ängen. Det grunda vattnet är populärt bland allehanda fåglar och betesängarna är en del av Kungsbackafjordens naturreservat. Jag har många bilder från denna plats och som oktober månads bild har jag valt en solnedgångsbild. Det är ganska vanligt att jag för oktober månad väljer någon bild som går i orange och där ljuset spelar roll.

Vi får se om jag väljer något liknande till nästa år. Det börjar bli dags att spika nästa års tema och eventuellt erbjuda de som vill att beställa ett tryckt exemplar.

Kristina Svensson
Oktober 2022: Trädet vid betesängen nedanför Ölmevalla kyrka
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.