Är skrivande (målande, fotande, skulpterande, nålfiltande eller något annat skapande) din stora passion, det som får dig att kliva upp på morgnarna och det du vill ägna hela din vakna tid åt? Drömmer du om att på sikt ägna dig åt detta på heltid, utan irriterande pauser för förvärvsarbete? Då ska du snabbt plocka åt dig ett ex av rykande färska boken 10 tips för att leva på din kreativitet.

Boken ger dig konkreta tips på hur du skapar en hållbar kreativ livsstil det vill säga hur du prioriterar din tid, ökar dina inkomster och vårdar din kreativitet. I den här boken är vi personligare, ärligare och mer utlämnande än någonsin. Boken är andra titeln i serien Tre hattar skrivna av mig tillsammans med Kim M Kimselius och Lennart Guldbrandsson.

Boken är mycket bättre än vi planerade

I höstas när jag presenterade första titeln i serien, 10 misstag författare gör så, var jag öppen med att den boken “bara” var en utökning av vårt seminarium med samma titel. Totalt hade vi samlat ihop 123 misstag som vi själva gjort eller sett andra författare göra, med förslag på hur vi tycker att författare bör göra istället. Boken innehåller dråpliga historier som läsaren kan dra på munnen åt samtidigt som läsaren i nästa sekund får en tankeställare. 10 misstag författare gör är en bra bok för pengarna – men den kan inte jämföras med mitt mastodontverk Författarboken när det gäller nedlagt arbete eller innehåll. För min del var det en nyttig övning att man kan publicera olika typer av böcker.

Vi tre trivdes så himla bra med att jobba ihop att vi snabbt började på nästa manus med tanken att det skulle bli något liknande: ett komplement till ett seminarium. Men det blev något mycket mer. Vi har grävt djupare bland våra erfarenheter och vi har lagt ner mer jobb på att verkligen dela med oss av praktiska tips i samma jordnära stil som vi brukar. Resultatet imponerade på oss själva. “Boken är verkligen, verkligen bra” som Kim skrev när hon finputsade texten.

Vi har behållit samma enkla utförande och pris som på förra boken, vilket gör att denna bok är rena fyndet om jag får säga det själv (introduktionspris 119 kr i nätbokhandeln). Under arbetet med boken har vi insett att många längtar efter att läsa den och därför har vi flyttat releasen, från Bokmässan i Göteborg i september till den nya litteraturfestivalen Bok & Hav i Karlskrona i maj (alla som själva gett ut böcker kan här meditera en stund över utmaningen att tidigarelägga en bokrelease med fyra månader :-)). Bilden på oss är därifrån.

Nu håller vi tummarna för att ni som läser den ska tycka lika bra om den som vi gör! Den tryckta boken har ISBN-nr 978-91-86485-75-7 och e-boken 978-91-86485-76-4. Direktlänkar till pappersboken hos Bokus respektive Adlibris. Vill du läsa utdrag ur boken innan du bestämmer dig finns det ett par stycken av mina texter på dinbokdrom.se.

Kristina Svensson
Ny bok: 10 tips för att leva på din kreativitet

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.