Ljusspel i lövverk hör till de motiv jag aldrig tröttnar på att försöka fånga i södra Frankrike. Om det dessutom kombineras med pastellfärgade fönsterluckor och gracila gjutjärnsmöbler så måste kameran upp. Det här är faktiskt en mobilbild. Fördelen med att kamerorna i mobiltelefonerna blivit såpass bra (så länge man håller sig till att fotografera landskaps i bra ljus), är att man kan spara in att ta med vidvinkelobjektiv för landskapsbilder kan man ta tillräckligt bra med mobilen. Det är mycket uppskattat att kunna kapa lite på packningen när man ränner runt och ska göra research. Jag kan ändå fota varje motiv med två kameror med olika brännvidd och sedan jämföra vilken som blev bäst. I det här fallet förmedlade mobilen stämningen bättre än storkameran tyckte jag. 

Bilden är tagen i entrén till trädgården runt Cézannes studio som ligger en bit ovanför Aix. När han byggde den så låg den utanför Aix men staden har växt så nu är det hyfsat centralt och en enkel promenad. Bilden är tagen förra sommaren under arbetet med Mitt Provence. Aix hör till de platser som jag gärna återvänder till. Det börjar klia i fingrarna att återvända till Frankrike nu.

Kristina Svensson
Månadens bild: Cézannes studio ovanför Aix
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.