10 misstag författare gör är en lättsam samling med tips som jag har skrivit ihop med Kim M Kimselius och Lennart Guldbrandsson under vinjetten Tre hattar. Vi delar generöst med oss av egna tabbar och kommenterar sådana vi ser andra gör om och om igen. Boken släpptes i samband med Bok & Bibliotek 2016 under ett seminarium med rubriken 10 misstag författare gör.

Boken heter 10 misstag författare gör precis som seminariet. Det totala antalet tips i boken är faktiskt 123 stycken. De är sorterade i följande huvudrubriker.

  1. Lägger tid på fel saker
  2. Väljer en usel bokidé
  3. Faller i vanliga skrivfällor
  4. Är rädd för kritik
  5. Samarbetar med idioter
  6. Skriker "kom och köp"
  7. Missar att böcker är både konst och kommers
  8. Vågar inte ge ut själv
  9. Lyssnar på självutnämnda experter
  10. Ger upp!

En bok för aspirerande författare

Misstag kan vara dyra, onödiga, roliga eller en förutsättning för att man ska lära sig. Under det gemensamma namnet ”Tre hattar” delar författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson med sig av sina och andras värsta och bästa grodor för att du ska kunna undvika åtminstone några av misstagen.

Vem av oss blev blåst på ersättningen för sin första bok? Vem tappade underbyxorna på väg till en intervju på bokmässan? Vem är sådan perfektionist att boken aldrig blir klar?

Tillsammans har bokens författare 34 års erfarenhet från bokbranschen.

Sagt om Kim: ”Kim är en ambassadör för läslusten, glädjen och för det skrivna ordet.”
Sagt om Kristina: ”Kristina är en pärla; erfaren, trevlig och dessutom mycket rolig.”
Sagt om Lennart: ”Lennart skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet.”

Sagt om 10 misstag författare gör

Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp.

BTJ häfte nr 24 2016,  lektör Maria Nyman

Huvudrubriker som Lägger tid på fel saker och Är rädd för kritik ger fler än mig en spark i baken. För du får inte bara veta vad som är ett misstag utan också hur du kan åtgärda det. Rubrikerna är lockande vilket får mig att knappt kunna lägga min iPad ifrån mig.

Iréne S Räisänen på Skrivarsidan.nu

Alla tre är vana föreläsare som gillar att bjussa på sig själva, vilket även märks i boken som är personligt skriven. Jag gillar verkligen att man kan se vem som ger vilket ”misstag” eller tips.

Åsa Öhnell, barnboksförfattare

Det jag gillar mest med boken är att den är så konkret. Författarna delar med sig av lättfattliga exempel på sina egna och andras misstag. Det låter kanske inte så pedagogiskt att utgå från misstagen, alltså hur man inte ska göra, men oroa dig inte: boken är tvärtom mycket pedagogisk.

Jenny Forsberg

Läs 10 misstag författare gör som e-bok eller pappersbok

10 misstag författare gör finns som e-bok och pappersbok i nätbokhandeln. Direktlänkar för att beställa den: pappersbok Adlibris, pappersbok Bokus, e-bok Adlibris och e-bok Bokus.

Tips, vill du få en försmak av bokens innehåll, spana in bloggserien misstag på dinbokdrom.se.

Förlag: Roslagstext.

I samma serie

10 tips för att leva på din kreativitet

10 tips för att leva på din kreativitet

Vårda din kreativitet, prioritera din tid och höj dina inkomster, detta är receptet för en långsiktigt hållbar livsstil där du har ditt skapande som yrke.

Läs mer