Innan jag for till Norge förra helgen på surfresan jag vann på WebCoast fick jag önskemål om liverapportering. Jag försökte därför peta ihop minst ett inlägg per dag (stressigt!). Det blev snabbt ihopskrivna texter med de bilder som råkade finnas till. Nu när jag sorterat alla 700 bilder har jag hittat några bilder till värda att visa.

Inleder givetvis med mig och den snygga surfbrädan jag vann av Binero på WebCoast. Tyvärr så kunde jag aldrig använda brädan eftersom den saknade vitala delar (fenor, snöre) men här poserar jag i solskenet dag tre. (Bilden är tagen av Emil med Lapoints kamera).

Jag har lagt upp bilden som profilbild på Facebook och bland kommentarerna fått “det ser varmt och skönt ut” och “lite californiskt”. Varmt var det inte i Stadt, 11 grader på land, 8 grader i vattnet och första dagarna blåste det 16-18 m/s. Temperaturen var faktiskt helt ok. Det var bra att det var ungefär lika varmt i och ovan vattnet (att gå i tjock våtdräkt i solsken och 25 grader hade varit plågsamt). Enda gången jag frös var när jag satt still för länge samt skulle av med den tjocka våtdräkten. Att stå utomhus i bikini och slita i våtdräkt var iskallt!

Innan avfärden oroade jag mig för vågorna och det var som sagt “svart pist” första dagen. Jag var stolt bara över att jag överhuvudtaget kom i vattnet. När jag för första gången lyftes med av en våg så var det en magisk känsla!

Ett sätt att hantera rädslan var att ta med badkamera ut. Med en kamera (med yttepyttesmå knappar) i de vantförsedda händerna blev jag så upptagen av att försöka fånga vågorna på bild att jag helt glömde av att vara skraj. Två händer för brädan och en till kameran – ja då blir det lite snett. Bilden är repris från inlägget med surfbilder.

Hoddevik består praktiskt taget bara av en kilometerlång sandstrand inklämd mellan 500 meter höga berg fulla med mer eller mindre lättfotade djur. Till höger anas en camping och ett annat surfcamp. “Vårt” surfcamp låg en bit högre upp i dalen.

Ja det är en bild av en ko (eller fjolårskalv/ungdjur). Men kolla ansiktsuttrycket. Det ser ut som den säger “Vad är du för konstig typ som fotar kor när det finns vågor att tämja?” En befogad fråga! Men jag försvarar mig med att det var mycket vackert att se i omgivningarna!

Inte bara kor utan även får var det gott om i Hoddevik som har ca 50 bofasta.

När jag tittade på de här bilderna för första gången var jag övertygad om att de konkurrerade om titeln bästa naturbilden från resan. Nu är jag inte lika säker längre. Konkurrenterna är bland annat måsen och vågen från min fotoutflykt kväll två och bilden av hermelinen från tredje kvällens jakt på havsörn (se nedan).

Bland surfbilderna gillar jag bilden där Axel och Viktor blickar ut mot havet med den dramatiska himlen som bakgrund första dagen. Och bilden med två surfare med sina brädor på väg ut i vindsvepta vågor första kvällen. Att jag prickade in nakenbadaren genom bilfönstret på hemvägen är också kul.

Generellt så önskar jag att jag tagit fler coola bilder på folk som faktiskt surfar. Som den här bilden Douglas har tagit. Till höger anas en surfare, till vänster plaskar en förskrämd typ (undertecknad).

Eventuellt måste jag återvända för att ta fler foton till Hoddevik…

Vilken bild från resan gillar du bäst?

Jag vann en surfbräda och en surfresa med Lapoint till Norge av Binero på WebCoast. För att se alla inlägg från resan, klicka här.

Kristina Svensson
Mina favoritbilder från surfresan till Norge
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.