Den närmaste veckan är det World Transplant Games i Göteborg. Jag är sedan ett par dagar tillbaka en del av kommunikationsteamet under ledning av Miku-Maria.

Jag blev rekryterad över ett glas rosé i Marstrand och accepterade eftersom jag gillar Maria, det är en chans delta i ett stort och viktigt evenemang i Göteborg och få se idrott från första parkett. Dessutom får jag en större publik än vanligt för mina texter och så är det otroligt roligt vara en del av ett gôtt team!

Det var så jag resonerade innan. Nu känner jag mig verkligen lyckligt lottad som inte är en av deltagarna (som alla har räddats till fortsatt liv enbart tack vare organtransplantation) och har fått ny motivation. En tjej skrev på Facebook att hon varit så ledsen över att hon inte var frisk nog efter sin levertransplantation för att delta och därför var så tacksam över att hon kunde följa hela evenemanget via webben.

Hittills har jag bevakat ett par presskonferenser, fotat lite “innan anstormningen av deltagare”-bilder och lärt mig en hel del om organdonation. Det har också blivit en och annan rad på twitter och Facebook.

Sina Farhat som fotograferar under tävlingarna fångade mig djupt koncentrerad framför datorn. Jag håller på med en telefonlista till de utländska VIP-personer som jag har hand om.

Kristina Svensson
Nytt uppdrag: Bloggar för World Transplant Games
Märkt på:                    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Nytt uppdrag: Bloggar för World Transplant Games

 • 17 juni 2011 kl. 23:35
  Permalänk

  Grattis till fin uppdrag! Att jobba tillsammans med Maria är både roligt o utvecklande. Ser fram emot att läsa mer :)

  Svar
  • 18 juni 2011 kl. 07:48
   Permalänk

   Tack! Vi får se hur mkt jag hinner skriva här mellan varven :-)
   VIP-gänget verkar rätt krävande…

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.