Jag befinner mig alltså i metropolen Hoddevik. Det är en vik med sandstrand mellan höga berg. Det finns ett par bondgårdar, ett antal får och så ett surfcamp. Surfcampen ägs och drivs av Lapoint (som också har surfcamps i Marocko, Bali och Portugal – orter som vädermässigt känns överlägsna i skrivande stund).

Campen leds av två norske gutter som heter Fredrik, en längre och en lockigare. De passar perfekt in i min bild av surfare: mössa på sned och pizza till frukost. Sedan är vi två minibussar med svenskar, en från Stockholm och en från Göteborg. Till detta tillkommer diverse norska surfare som kommer och går. Några verkar bo i en husbil på gården och lagar sin mat i “vårt” kök, några bor – tror jag – i ett annat hus längre in mot land.

Vi är en kvinna kort, vår yogainstruktör åkte på magsjuka och kunde inte följa med. Istället för två pass om dagen blir det ett längre pass i en gympasal i Ervik. Eftersom gympasalen är uppvärmd är i alla fall jag rätt nöjd med förändringen. Det är 11 grader ute och iskallt att dra av och på sig den blöta våtdräkten endast iförd bikini.

Hoddevik ligger i Stadt enligt Lapoint. YR stoppar in det i Sogn og Fjordane (om jag nu tittar på väderprognos för rätt plats). Vi är praktiskt taget så långt västerut man kan komma i Norge. (Next stop USA om man inte paddlar in med brädan till land igen – men det ska jag inte tänka på). Vi är rakt norr om Bergen, fast det tar ca fem timmar med bil eftersom det bara är slingervägar. Jag skrev att vi passerade Stryn på vägen hit, men Stryn är visst bara världskänt bland sommarskidåkare.

Våra svenska ledare heter Emil och Douglas och är väldigt trevliga och hjälpsamma. Det är Douglas som fotade mig när jag vandrade med brädan i vattnet igår. Majoriteten på lägret är tjejer, vi är ett par stycken som aldrig surfat förut men de flesta har surfat på diverse olika exotiska platser tidigare. Min rumskompis Louise har varit här i Hoddevik två gånger tidigare. Jag verkar dock vara den enda som burit med en egen bräda, något som surfarna är avundsjuka på!

Entusiasterna var ute och surfade igår kväll efter yogan. Vilda hästar kunde dock inte få ut mig i blötan efter att jag blivit torr och varm igen. Istället spelade jag lite kort och drack en 12 plato lager. Avslutade kvällen med att pälsa på mig regnställ och följa med på en fotopromenad istället. (De flesta av bilderna i inlägget är från den promenaden).

Jag vann en surfbräda och en surfresa med Lapoint till Norge av Binero på WebCoast. För att se alla inlägg från resan, klicka här.

Kristina Svensson
Metropolen Hoddevik
Märkt på:

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

4 reaktion på “Metropolen Hoddevik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.