Då var det 1 februari och jag såg med spänning fram emot att se resultatet av mina två första recensionsexemplar! Jag ska ärligt säga att jag blev aningen besviken. Så här såg det ut en bit ner på sajten bokdebutant.se idag.

Ingen bild av min framsida, länken går bara till den andra boken och titeln i min bok är inte ens klickbar!

Hittar man till min bok Jakten på den perfekta puben (via sökfunktionen eller genom att bläddra på sidan bokdebutanter) så står det inte en enda rad med vad de tyckte, inte en synpunkt, inte ett enda betyg. Är jag grinig eller är det lite dålig utdelning på två skänkta böcker?

Ett forum för ömsesidig feedback på manus

För att backa bandet så “upptäckte” jag sajten bokdebutant på väg in i bokmässan i höstas när en person stod utanför och delade ut deras reklamflyers. Tänkte att det var värt att prova och la upp mina tio första kapitel på sajten. Fick genast bra feedback från medlemmar, framförallt från Maria Westergren (hennes feedback och vår konversation går att läsa här). Marias synpunkter gjorde att jag, i en fas då jag trodde jag hade ett färdigt bokmanus som var korrekturläst framlänges och baklänges och som bäst stressade med bokomslag, började skriva om delar av boken!

Det kan diskuteras hur listigt det var :-). Jag är å ena sidan övertygad om att de “problemkapitel” jag arbetade om vann på det. I gengäld får jag leva med att det smög in en del nya stavfel. Detta illustrerar också att man aldrig någonsin blir “klar” med en bok. Man når bara någon form av “nog är nog och nu får det lov att duga”.

Bokdebutant missar chansen till grym egenreklam

I samma veva som jag tryckte på tryck-knappen blev jag kontaktad av bokdebutant. “Om du vill att vi ska läsa och diskutera din bok i januari eller februari är du välkommen att skicka oss två recensionsex. Vi skulle tycka att det var roligt nu när du har lagt upp din bok här på bokdebutant och fått kommentarer.” Självklart nappade jag på det erbjudandet, som egenutgivare behöver man all PR som är möjlig! Men när jag skickade dem böckerna hade jag kanske föreställt mig att det skulle stå någonting om vad de tyckte om boken.

Om inte annat hade jag trott att bokdebutant skulle utnyttja chansen att visa att deras sajt kan användas som ett steg på vägen att fullfölja drömmarna att ge ut en bok.

Första manuset från bokdebutant som gått i tryckt!
Tack vare bokdebutant blev boken verklighet!
Feedbacken från bokdebutant gjorde hela skillnaden!

För att ta några kvällstidningsinspirerade rubriker som väl borde gynnat dem själva?

Edit: 2 februari, bokcirkel under februari

Jag har nu varit i kontakt med sajten och fått klart för mig hur det tänkt sig. Jodå, de har tänkt skriva om vad de tyckte om boken under februari. De har även en bokcirkel där vem som helst kan hoppa in och diskutera boken. Även en intervju är på G. Så jag får kanske öva mig i tålamod?

Kristina Svensson
Min bok recenseras på bokdebutant.se
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

En reaktion på “Min bok recenseras på bokdebutant.se

 • 1 februari 2011 kl. 19:14
  Permalänk

  Mejlade Bokdebutant. Fick följande svar:

  “Hej!
  Det kommer vi att göra, vi la upp den idag och flera stycken kommer att läsa och skriva om den under feb månad. Så håll utkik. Vi meddelar dig hur det har gått när feb är slut. Vill du själv eller om du har någon som har skrivit får du självklart lägga in det också. Maria kommer säkert att kontakta dig under månaden.

  Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig.”

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.