För mars månad har jag plockat fram en bild av månsken som speglar sig i havet. Bilden är visserligen tagen i juli, men jag hade inte så många nytagna marsbilder från Halland att välja på. Så jag fick skarva lite när jag skulle välja bilder till årets fotokalender. Att jag har denna bild i arkivet kan jag tacka svägerskan för. Vi satt inrullade i varsin filt med varsin tekopp när hon berättade att fullmånen var på väg upp bakom träden. Jag vände på huvudet och konstaterade att hon hade rätt. Innan jag hade trasslat ur mig ur filten, hittat igen mina skor och lånat ett stativ hann månen komma en bit upp. Det är en snabb rackare. Men kul ändå att försöka fånga den på bild. Ska man vara riktigt noggrann är fotot nog taget dagen före eller dagen efter fullmånen, men den var ganska rund i alla fall.

Jag har lagt fokus på att få månskenet skarpt vilket gjorde att månen blev lite suddig. Jag hade ett zoomobjektiv och experimenterade lite men jag tycker bäst om denna där jag fick med ganska mycket förgrund. I bakgrunden lyser Väröbacka bruk. Det kan diskuteras huruvida det är förstör fotot eller ej. När jag skulle göra kalendern hade jag precis lärt mig att detta bruk faktiskt producerar el. Och det tycker jag motiverar att ha med det.

Lästips: Min levande beskrivning av när jag första gången skulle fotografera en superblodmåne.

Kristina Svensson
Mars 2022: Månsken i havet
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.