Årets fotokalender har tema träd och jag tyckte jag var extremt vitsig när jag la in den här bilden . Klart det också ska vara en träd-lös bild också. I varje fall när det här nu är en favoritbild från juli. Den är tagen på väg upp på toppen av Wales högsta berg Snowdon. Jag knatade upp där förra sommaren under en rundresa “hemma” i Wales. Det var otroligt roligt att resa runt i landet jag bott i några omgångar. Dessutom var det svalt och skönt. Jag kommer ihåg hur glada jag och Marika var när vi landade i Manchester och det regnade. Jag hade då legat hemma i Sverige och mest flämtat i värmen. Nyhetsrapporteringarna var fulla med skogsbränder utom kontroll.

När jag skriver detta håller jag också på och genomlider en värmebölja, men det är betydligt enklare att hantera dem i Antibes än i Mölndal eftersom här har jag luftkonditionering som gör att jag kan sova om nätterna och nära till ett hav där jag kan roa mig dagtid. Inte för att jag hunnit dit så mycket, jag har mest slitit med vårens bokutgivningar.

Vårens vandringsresa till Wales inställd på grund av bokstress

Dessa böcker satte käppar i hjulen för min planerade resa till Wales i våras. Jag hade gjort upp med ett par vänner att vi skulle ut och vandra en långhelg. Enligt min kompis som bor i området är det mest en turistgrej att vandra upp på toppen. Han säger att det finns mycket finare leder i Snowdoina med vackrare vyer. Jag såg väldigt mycket fram emot att träffa både vyerna och vännerna.

Men sedan vände Rivieran inom räckhåll upp och ner på hela min vårplanering, försenade Smultronställena och saboterade all typ av hälsosam livsstil. Det mesta av min vårplanering gick åt skogen. Men å andra sidan fick jag prova att tågluffa (roligt!), en till titel att lägga till samlingen (kul) och några nya kilon runt magen (mindre bra). Nu är det hög tid att försöka renovera konditionen samt göra upp nya planer för resor till Wales. Höstvandring funkar ju också bra, eller hur? Jag vill ju fylla på bloggen med bilder från Wales.

Kristina Svensson
Månadens bild: Snowdonia i Wales
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.