maj-2015-voile

De vackra segelskutorna i Voiles d’Antibes har jag fotograferat många gånger! Det spelar ingen roll att det är i princip hopplöst att fota dem från land och att mina bilder alltid blir intesägande i jämförelse med de bilder som fotografer i åskådarbåtar eller helikopter kan ta. Jag kämpar på ändå. Eftersom jag inte kan komma så nära båtarna som båt- och helikopterfotograferna brukar jag försöka tänka på omgivningen och antingen rama in båtarna med blommor i förgrunden eller ha med vita bergstoppar i bakgrunden. Jag har fotat dem i solsken och i dimma, morgon och eftermiddag. Vill du göra ett eget försök att fotografera dem så äger Voiles d’Antibes i år rum 3-7 juni. Det är tjugonde gången som de stora yachtarna får lämna plats för träbåtar i den inre delen av Port Vauban.

Kristina Svensson
Månadens bild: Voiles d’Antibes
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.