Tidernas väg kallas en väg som ringlar genom flera vackra landskap i Sverige, nämligen Uppland, Gästrikland, Hälsingland och Medelpad. Vägen passerar bland annat Karlsgården utanför Järvsö. Det är en fin gammal hälsingegård, men inte en av de sju hälsingegårdar som är med på Unescos lista med världsarv. (En av dem är Gästgivars).

Augusti månads bild är från förra året och jag undrar mycket hur det ser ut nu efter de stora bränderna under sommaren. Jag har följt rapporteringen i media med en blandning av förfäran och beundran. Beundran och stolthet för alla som ställer upp och gör sitt yttersta, samt för den gemenskap som råder inom Europa (heja EU). Samtidigt väcker bränderna många frågor om hur det står till med ledarskapet i krisberedskapen. Det tog väldigt lång tid innan något hände och verkade allmänt förvirrat i början.

Hur som helst. I Järvsö kan man äta fjäll-ost-kaka om man har tur. Det är inte alltid som den finns på menyn men gör den det bör man äta den. Tipsar också om att samma bild som månades bild finns i en vinterversion

Kristina Svensson
Månadens bild: Ljusnan i Hälsingland
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.