Ljusnan, Hälsingland

Tidernas väg kallas en väg som ringlar genom flera vackra landskap i Sverige, nämligen Uppland, Gästrikland, Hälsingland och Medelpad. Vägen passerar bland annat Karlsgården utanför Järvsö. Det är en fin gammal hälsingegård, men inte en av de sju hälsingegårdar som är med på Unescos lista med världsarv. (En av dem är Gästgivars).

Månadens bild är från förra året och jag undrar mycket hur det ser ut nu efter de stora bränderna under sommaren. Jag har följt rapporteringen i media med en blandning av förfäran och beundran. Beundran och stolthet för alla som ställer upp och gör sitt yttersta, samt för den gemenskap som råder inom Europa (heja EU). Samtidigt väcker bränderna många frågor om hur det står till med ledarskapet i krisberedskapen. Det tog väldigt lång tid innan något hände och verkade allmänt förvirrat i början.

Hur som helst. I Järvsö kan man äta fjäll-ost-kaka om man har tur. Det är inte alltid som den finns på menyn men gör den det bör man äta den. Tipsar också om att samma bild som månades bild finns i en vinterversion.

Månadens bild: Ljusnan i Hälsingland
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.
Taggar:         

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.