Hepp hepp! Ny bok! Hurra hurra! Tiden går fort när man har roligt sägs det och det kan stämma när det gäller samarbetet inom Tre hattar, det vill säga undertecknad, Kim M Kimselius och Lennart Guldbrandsson. Idag släpps vår tredje gemensamma bok i 10-serien. Den är gul och handlar om samarbete – alla former av samarbete mellan kreativa yrkespersoner. Vi blandar tekniktips som kan spara tid och underlätta samarbete till förslag på lämplig självrannsakan innan du inleder ett samarbete. Boken innehåller tips för alla kreativa småföretagare, även om de flesta exemplen är hämtade från författarsfären. Vi har denna gång dessutom ett antal gästskribenter som ytterligare breddar boken.

Vårt samarbete är fruktbart

Samtidigt som 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär är på väg ut till sina första läsare är vi i full gång med att planera bok nummer fyra… Fjärde delen är för närvarande grön och vi tror att vi har spikat titel och innehåll. Men den gula samarbetsboken skulle från början ha ett helt annat tema. När det var dags att börja skriva kände vi att vi måste byta ordning på ämnena och skriva en bok om samarbete. Sagt och gjort.

Det finns mycket jag gillar med vårt samarbete men om jag ska lyfta en sak så är att vi verkligen gör saker. Vi snackar inte bara om att vi ska göra något någon gång i framtiden. Utan vi gör. Och vips har vi skrivit tre böcker ihop. En per år. Denna regelbundenhet betyder mycket för mig som vissa år är ganska uppbokad med andra uppdrag, eller blir hindrad på andra sätt. Det är verkligen bra för självkänslan att ändå komma ut med en ny bok per år. Det gör att jag fortfarande känner mig som författare. Jag har en fast identitet som jag dessutom har valt själv.

Två gula böcker i år

Som synes på bilden med mig i solrosfältet så blev det både en gul och en orange bok i år. Bakgrunden till den bilden är att jag i nästan ett år kallade manuset för Solrosboken. Så när jag fick första exemplaret i min hand åkte jag direkt till ett fält med solrosor för en fotosession.

Det här med färgerna är inte helt oväsentligt. För ett drygt år sedan skrev jag att min hög med färgstarka bokomslag saknade gula inslag, men det är nu åtgärdat. Därmed hastar jag vidare med de gröna och turkosa inslagen. Det vill säga fjärde delen i 10-serien från Tre hattar (grön) och Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm (turkos, grön eller blå).

Jag märker att jag visst skriver mer om vad den nya boken betyder för mig, än innehållet i den. Men det har jag gjort desto mer på andra ställen, exempelvis på bokens sida här på min officiella sajt: 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Och på dinbokdrom.se finns mer information och flera utdrag ur boken.


Är du kreativ småföretagare och vill utvecklas, ha roligare och nå ut till fler, då ska du lägga vantarna på 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär hos Bokus. Förhoppningsvis kommer den snart ut på biblioteken också, för er som hellre lånar än köper.

Vill du fundera på saken, invänta lite recensioner eller följa uppdateringar om boken är Facebook ett gyllene ställe. Eftersom vi börjar få ganska många böcker har vi istället för en separat sida till denna titel skapat en Facebook-sida för hela bokserien.

Kristina Svensson
Ny bok: 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Ny bok: 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär

 • 15 augusti 2018 kl. 14:17
  Permalänk

  Det ska bli spännande att läsa även den här boken! Jag har läst de båda första med nöje!

  Svar
  • 15 augusti 2018 kl. 19:03
   Permalänk

   Hej Helena,
   Vad roligt att höra! Hoppas att du ska gilla den här också. Jag tycker själv att vi blir bättre och bättre. Samt att gästskribenterna gör den här boken extra bra. Nu är bara frågan hur många dagar det ska ta innan Bokus respektive Adlibris datasystem vaknar till liv och upptäcker att boken har släppts idag. Varje gång jag släpper en ny bok så blir jag alltid förundrad över att det tar så lång tid för dem.
   Ha en bra dag!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.